Lugaw

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lugaw
7619Santa Rita Pampanga Duman Festival 12.jpg
Basic lugaw
Jeneng liyanépospas, lugao
AjanganMain dish
Panggonan asalPhilippines
Woworan pokokglutinous rice
Variasiarroz caldo, goto
Panganan sairibCongee
Buku masakan: Lugaw  Médhia: Lugaw

Lugaw, uga ditulis lugao, punika olahan saka Filipina ketan gruel utawa porridge . Lugaw kalebu macem-macem panganan, gurih lan legi. Ing wilayah Visayan, lugaw gurih sacara kolektif diarani pospas . Lugaw dianggep umum minangka panganan sing nyenengake ing Filipina. [1] [2] [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Castro, Jasper. "Here's How To Tell Lugaw, Congee, Goto, and Arroz Caldo From Each Other". Yummy.ph. Dibukak ing 6 December 2018.
  2. Reynaldo G. Alejandro (1985). The Philippine Cookbook. Penguin. p. 38. ISBN 9780399511448.
  3. Miranda, Pauline. "The difference between lugaw, goto, and arroz caldo". Nolisolo. Dibukak ing 6 December 2018.