Susu èvaporasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bisa kanggo susu nguap Borden saka paruh kaping loro ing abad kaping 20. Saka koleksi Museo del Objeto del Objeto ing Kutha Mexico.

Susu sing diuap, sing dikenal ing sawetara negara minangka "susu kental tanpa gula", [1] minangka produk susu sapi kaleng sing stabil ing rak , udakara 60% banyu wis dicopot saka susu seger. Beda karo susu kental manis, sing isine gula tambahan . Susu kental manis kudu luwih ora diproses kanggo disimpen amarga gula sing ditambah bisa nyegah tuwuh bakteri . Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Proses produksi kalebu penguapan 60% banyu saka susu, banjur homogenisasi, pengalengan, lan sterilisasi panas . Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Susu sing diuap njupuk setengah ruang sing padha karo nutrisi ing susu seger. Nalika produk cair dicampur karo banyu sing proporsional (150%), susu sing diuap dadi padha karo susu seger. Iki nggawe susu sing nguap dadi apik kanggo sawetara tujuan amarga bisa urip sawetara wulan utawa malah pirang-pirang taun, gumantung saka kadar lemak lan gula. Iki nggawe susu sing diuap dadi populer banget sadurunge kulkas minangka sulih kanggo susu seger sing bisa rusak, amarga bisa dikirim kanthi gampang menyang lokasi sing ora duwe sarana produksi susu utawa panyimpenan

.

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng faq