Sop markuni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macaroni soup
Soup Macaroni in Hong Kong.jpg
Macaroni soup in Hong Kong
JinisSoup
Panggonan asalItaly
Woworan pokokMacaroni
VariasiPasta e fagioli
Buku masakan: Macaroni soup  Médhia: Macaroni soup

Sup macaroni yaiku olahan arupa sup sing nganggo bahan dhasar makaroni . Panganan kasebut minangka panganan tradisional ing Italia, lan kadang disuguhake nganggo kacang buncis, sing diarani pasta e fagioli, [1] lan uga kalebu ing Buku Manajemen Rumah Tangga Mrs Beeton sing diarani hubungane karo Italia lan sajian kasebut kalebu parmesan keju [2] Ing wiwitan abad kaping 19, sup makaroni minangka salah sawijining panganan sing paling umum ing penginapan Italia. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Cara Mia Due". Newsday. Dibukak tanggal 2008-08-06.
  2. Beeton, Isabella. Mrs Beeton's Book of Household Management. Wordsworth Editions. p. 70. Dibukak tanggal 2008-08-06.
  3. Cadell, William Archibald (1819). A Journey in Carniola, Italy, and France, in the Years 1817,1818. Edinburgh: George Ramsey and Company. p. 152. Dibukak tanggal 2008-08-06.