Sony Dwi Kuncoro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sony Dwi Kuncoro
Yonex IFB 2013 - Eightfinal - Dionysius Hayom Rumbaka — Sony Dwi Kuncoro 17 (cropped).jpg
Informasi Pribadi
Tanggal lair (1984-07-07) Juli 7, 1984 (age 32)
Papan lair Surabaya, Jawa Timur, Indonésia
Dhuwur 1.72 m (5 ft 8 in)
Men's singles
Negara  Indonésia
Tangan sing dipigunaaké Right
Palatih Hendrawan
Ranking paling dhuwur 3 (October 7, 2004[1])
Ranking saiki 6 (May 15, 2008)
Profil BWF

Sony Dwi Kuncoro (lair Surabaya, Jawa Timur, 7 Juli 1984) iku pamain badminton saka Indonésia. Ing Olimpiade Athena 2004, putra pasangan Mochammad Sumadji lan Asmiati iki ngrebut medali perunggu tunggal putra sawisé ngalahaké Boonsak Ponsana saka Thailand kanthi angka 15-11, 17-16.

Sony sabanjuré njuwarani Kajuwaraan Badminton Asia ing 11 September 2005 ngalahaké pamain Malaysia, Kuan Beng Hong.

Sony dadi tunggal kasiji ing tim Thomas Cup Indonésia.

Karir[besut | besut sumber]

Turnamèn utama[besut | besut sumber]

Ranking Pertandhinagn Tanggal Papan
Olimpiade mangsa panas
3 Single Olimpiade mangsa panas 2004 Atena, Yunani
Piala Donya IBF
2 Single Piala Donya IBF 2007 Kuala Blethok, Malaysia
Piala Asia
1 Single 2002
1 Single 2003
1 Single 2005
2 Single 2004

Oliampiade mangsa panas 2004[besut | besut sumber]

Rèkor medali Olimpiade
Badminton ing Olimpiade mangsa panas Putra
Prunggu Olimpiade mangsa panas 2004 Atena Single

Sony Kuncoro main single putra ing Olimpiade mangsa panas 2004, ngalahaké M. Roslin Hashim saka Malaysia lan Jim Ronny Andersen saka Norwegia ing rong babak pisanan. Ing babak saprapat final, Kuncoro ngalahaké Park Tae-sang saka Koréa 15-13, 15-4. Kuncoro maju menyang babak semi final, nanging dikalahaké déning Shon Seung-mo saka Koréa 15-6, 9-15, 15-9. Ing parebutan medali perunggu Sony menang lawan Boonsak Ponsana saka Thailand kanthi skor 15-11, 17-16.

Piala Donya IBF 2007[besut | besut sumber]

Sony nggayuh runner up ing Piala Donya IBF 2007 sawisé kalah saka Lin Dan kanthi rong sèt langsung ya iku 11-21 lan 20-22 ing Putra Stadium, Bukit Jalil, Malaysia.

Prèstasi liyané[besut | besut sumber]

Ing tanggal 23 September, 2007, Sony menangaké Taiwan Tarbuka sawisé ngalahaké Taufik Hidayat ing babak final kanthi skor 18-21, 21-6, 21-13. Sony uga kaping pidho menangaké medali emas single putra ing SEA Games (2003, 2005). Ing SEA Games 2007, Sony uga dadi anggota tim Indonésia menangaké medali emas tim putra.

Partisipasi ing tim Indonésia[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sony Dwi Kuncoro ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sony_Dwi_Kuncoro&oldid=1051259"