Lin Dan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lin Dan
Lin Dan.jpg
Katerangan pribadi
Jeneng undangan Super Dan[1]
Jeneng jangkep 林丹
Nagara Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Bobot 72 kg (159 lb)
Tangan sing dipigunakaké Kiwa
Tunggal putra
Urut dhuwur dhéwé 1 (26 Fèbruari 2004[2])
Urut saiki 2 (18 Dhésèmber 2008)
Profil BWF

Lin Dan (Hanzi: 林丹; Pinyin: Lin Dan) (lair 14 Oktober 1983) iku juru main badminton saka Fujian, Républik Rakyat Cina. Lin saiki wujud juru main tunggal paling dominan ing panggung donya, wiwit taun 2004, panjenengané ana ing posisi 1 donya suwéné rong taun, lan menangaké akèh turnamèn. Ing wulan Oktober 2006, Lin Dan olèh manèh posisi angka siji donya, sawisé tau dikalahaké déning Lee Chong Wei saka Malaysia.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]