Siska Yuniati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Siska Yuniati
Siska Yuniati at Tembi Rumah Budaya, 2012-05-07.jpg
Siska Yuniati taun 2012
Lair (1980-06-26) Juni 26, 1980 (umur 39)
Bantul, Daerah Istimewa Yogyakarta
BasaBasa Indonésia
BangsaIndonésia Indonésia
SukuJawa
Warga nagaraIndonésia
AlmamaterUniversitas Negeri Yogyakarta
Bebungah utamaSatyalancana

Siska Yuniati (lair ing Bantul, 26 Juni 1980; umur 39 taun) iku penyair, éditor, lan blogger sing nduwé prèstasi saha olèh pangaji Indonésian ICT Partnership Association lan pangaji Badan Basa Kemdikbud Republik Indonesia. Karyané menangaké kompetisi nulis, diterbitaké ing média massa cithak lokal lan nasional, lan diterbitaké minangka buku. Sapunika Siska jumeneng minangka pangarsa Perkumpulan Guru Madrasah Penulis.[1][2][3][4][5][6][7]

Babad slira[besut | besut sumber]

Siska Yuniati nalika narasumber ing seminar nasional pendidikan karakter kang diadani déning SMP Ali Maksum, Direktorat Jenderal Pendidikan Islam Kementerian Agama Republik Indonesia, lan Pimpinan Pusat RMI. Krapyak, 11-12 Januari 2012.

Siska Yuniati iku penyair, éditor[8], blogger sing nduwé prèstasi,[6] guru basa, lan aparatur sipil nagara ing Kementerian Agama Republik Indonesia kalairan Bantul, 26 Juni 1980. Dhèwèké wiwit nulis nalika ana ing bangku sekolah. Kala samana, dhèwèké dadi ghost writer utawa panulis wayangan kanggo lomba nulis puisi. Kaprigelan anggoné nulis iki ditlatèni nalika dhèwèké ngangsu kawruh ana ing Universitas Negeri Yogyakarta. Ing universitas iku, Siska Yuniati wiwit nulis kanggo médhia massa cithak nasional. Mesin Jahit Ibuku (2004)[2] iku tulisan kang diterbitaké ing majalah wanita, Ummi. Tulisan iku dadi panyemangat Siska kanggo terus nulis.[9][10]

Ana ing karièr nulisé, Siska Yuniati nglenggana wigatiné gladhèn nulis. Minangka sawijining katrampilan, kapinteran nulis kudu diasah lan dikembangké.[9] Salah sawijiné pianjur kanggo ngasah kapinteran nulis ya iku kanthi ngulinakaké nulis buku harian. Miturut panemuné, bab iki wus makaping-kaping diwedharaké ana ing artikel sing ditulis ing médhia massa.[3] Saliyané ngulinakaké nulis buku harian, bab liyané sing wigati ditindhakaké ya iku panlitian. Panlitian iku duwé fungsi wigati lan nemtokaké kualitas karya kréatif.[11] Tekan sepréné, Siska Yuniati wus nulis ing média massa cithak lokal, nasional, buku, nganti menangaké lomba-lomba lokal lan nasional.[4][6][7] Siska Yuniati uga nampa pangaji saka Indonesian ICT Partnership Association amarga nulis artikel-artikel kebasaan ing blogé dhèwèké [5][12][13] lan pangaji liyané. Samono uga, Siska Yuniati didhapuk dadi narasumber ana ing séminar lan lokakarya sastra lan pandhidhikan.[14][15]

Pandhidhikan[besut | besut sumber]

Organisasi[besut | besut sumber]

  • Perkumpulan Guru Madrasah Penulis (2017-tekan saiki)[1]
  • Ikatan Guru Indonésia (2015-tekan saiki)
  • Persatuan Guru Republik Indonesia (2010-tekan saiki)
  • Forum Lingkar Pena Indonésia (1999-tekan saiki)

Pangaji[besut | besut sumber]

  • Jawara 1 lomba carkak Dinas Kebudayaan dan Kepariwisataan Kabupatén Gunungkidul[16]
  • Jawara 1 lomba puisi Festival Sastra KMSI FIB Universitas Gadjah Mada
  • Kementerian Agama Republik Indonesia Kanwil Daerah Istimewa Yogyakarta (2014)[7]
  • Internet Sehat Blog & Content Award, Indonesian ICT Partnership Association (2010)[5]
  • Badan Pengembangan dan Pembinaan Basa Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia (2010)[6]
  • Balai Basa Yogyakarta (2010)
  • Sekar Jagad (2009)
  • Arsitektur Indis lan Komunitas Historia Indonésia (2009)
  • Nasyiatul Aisyiyah Yogyakarta (2003)

Karya[besut | besut sumber]

Buku-buku[besut | besut sumber]

  • Menulis Resensi Buku (2008)
  • Buku + CD Belajar Pidato dari Bung Tomo, Bung Karno, SBY, Obama, dan 'Abdul Mu'thi (Media Aksara, 2008).
  • Bahasa Indonesia untuk Kelas IX Semester 1 (2010)
  • Bahasa Indonesia untuk Kelas IX Semester 2 (2010)
  • Désa Seribu Cerita (2011, antologi flash fiction)
  • Melodi Cinta Putih Abu-baru (2011, antologi carkak)
  • Serahim Nira (2012, antologi carkak)
  • Cinta Bersemi di Rumah Santri (2012, antologi puisi)
  • Dalam Genggaman Tangan Tuhan (2012, antologi flash fiction)
  • Hitam, Putih, Abu-abu (2012, antologi carkak)
  • Nyawa Ibu (2012, antologi carkak)
  • Imogiri Gerbang Budaya Daerah Istimewa Yogyakarta (2013, kumpulan esai)
  • Potensi Pesisir Kabupatèn Bantul (2014, kumpulan esai)
  • Aquarium & Delusi (2016, kumpulan puisi bersama)
  • Eksotisme Gumuk Pasir (2016, kumpulan esai bersama)
  • Matahari Cinta Samudera Kata (2016, kumpulan puisi 216 penyair Hari Puisi Indonesia 2016)[17]
  • Cencang Putus, Tiang Tembuk (2016, kumpulan esai bersama)
  • Berbagi Zikir (2017, kumpulan puisi bersama)
  • Buku Pendamping Bahasa Indonesia untuk Kelas IX (2017, buku teks)
  • Serenada Pantai Gesing (kumpulan cerpen)
  • Penerjemah Lautan (2018, kumpulan puisi)
  • Merah Putih Sertifikasi Guru (2018, kumpulan esai)
  • Repertoar Perempuan (2018, kumpulan puisi)

Dadi penyunting[besut | besut sumber]

  • Menelusuri Kesultanan di Tanah Jawa (2012)
  • Aku Papua Aku Indonesia (2012)
  • Bagaimana Buku Bisa Terbit? (2013)
  • Mimpi Besar (2018)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]