Blogger

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Blogger
Logo Blogger
URL blogger.com
Komersial? Ya
Tipe situs Layanan publikasi blog
Pendaftaran? Gratis
Pemilik Google
Pangripta Pyra Labs
Diluncuraké 23 Agustus 1999
Status Aktif

Blogger yakuwi layanan publikasi blog kang digawe dening Pyra Labs lan diakusisi dening Google nalika taun 2003. biasané blog kang dihost dening Google ana ing subdomain blogspot.com. Blogger ngolihaké penggunané supaya nyebara anané blog pribadiné ning server liyané, kayata FTP nganti 1 Mei 2010. Sawisé tanggal kasebut, kabeh blog kudu disimpan ning server Google, meski pangguna tetep bisa migunakaké alamat situsé dhewe karo fitur Custom URL.[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Nalika 23 Agustus 1999, Blogger diluncuraké dening Pyra Labs. salah sawijining prangkat publikasi blog kaping pisanan ning dunya, Blogger kuwi ngenalaké format blog ning dunya. Nalika Pebruari 2003, Pyra Labs diakusisi dening Google, nggawe fitur premium Blogger kang sadhurungé dikomersialkan Pyra Labs dadi layanan kang gratis. Ning tanggal Oktober 2004, salah sawijining Pyra Labs, Evan Williams, ngunduraké dhiri saka Google.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Blogger Buzz: Important Note to FTP Users

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

jv:Blogger (layanan)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Blogger&oldid=801063"