Blogger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Blogger
Logo Blogger
Alamat jaringan blogger.com
Dedagangan? Ya
Jinis situs Layanan publikasi blog
Régistrasi Gratis
Baku Google
Digawé déning Pyra Labs
Diluncur 23 Agustus 1999
Rang Alexa
Decrease 6 (September 2011)[1]
Kahanan saiki Aktif

Blogger ya iku layanan publikasi blog kang digawé déning Pyra Labs lan diakusisi déning Google nalika taun 2003. biasané blog kang dihost déning Google ana ing subdomain blogspot.com. Blogger ngolihaké penggunané supaya nyebara anané blog pribadiné ning server liyané, kayata FTP nganti 1 Mei 2010. Sawisé tanggal kasebut, kabèh blog kudu disimpan ning server Google, meski pangguna tetep bisa migunakaké alamat situsé dhewe karo fitur Custom URL.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Nalika 23 Agustus 1999, Blogger diluncuraké déning Pyra Labs. salah sawijining prangkat publikasi blog kaping pisanan ning dunya, Blogger iku ngenalaké format blog ning dunya. Nalika Pebruari 2003, Pyra Labs diakusisi déning Google, nggawé fitur premium Blogger kang sadhurungé dikomersialkan Pyra Labs dadi layanan kang gratis. Ning tanggal Oktober 2004, salah sawijining Pyra Labs, Evan Williams, ngunduraké dhiri saka Google.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Blogspot.com Site Info". Alexa Internet. Retrieved 2011-09-18. 
  2. ^ Blogger Buzz: Important Note to FTP Users

Pranala luar[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Blogger&oldid=1074257"