Seputar Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Seputar Indonésia[1]
150px
Format Program brita
Sing ngrancang RCTI
Pranata cara Arief Suditomo
Putra Nababan
Negara  Indonésia
Basa Basa Indonésia
Siaran
Saluran asli RCTI
Tayang perdhana 24 Agustus 1989
Tayang perdhana 24 Agustus 1990 – saiki
Kronologi
Diawali déning Seputar Jakarta
Pranala jaba
Situs resmi

Seputar Indonésia iku program pawarta télévisi pisanan kang diprodhuksi déning stasiun télévisi swasta ing Indonésia, RCTI. Kanthi konsep kang luwih teges lan menarik, ndadekake program iki akèh disenengi déning sakabehing pamiarsa RCTI ing Indonésia.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Janjane, Seputar Indonésia njupuk konsep saka acara Seputar Jakarta kang uga tau kababarake déning RCTI. Mung, Seputar Indonésia bisa nganti tekan sakabehing wewengkon Indonésia kanthi anane Koresponden RCTI kang ana ing pelosok Negeri. Sadurunge Seputar Indonésia ana, Seputar Jakarta mujudake program pawarta RCTI. Seputar Jakarta iki mung ngandharake pawarta-pawarta kang ana ing wewengkon Jabotabek. Kanthi suwene mung 15 menit. Sawise iku, dimunggahake dadi 30 menit ing Awal Agustus 1990.

Ing tanggal 24 Agustus 1990, Program Seputar Jakarta resmi diganti dadi Seputar Indonésia. Nanging, Seputar Indonésia nalika pisanan metu, isih melu konsep pawarta TVRI, ya iku kanthi metune pemandu acara pawarta kang dikhususake kanggo pamiarsa Tunawicara lan Tunarungu. Kaya mangkono iku kabukten ing pojok tengen ngisor, ana pemandu pawarta kang kanthi cara khusus mandu pamiarsa kang ngalami tunawicara lan tunarungu. Durasi waktu Seputar Indonésia diunggahake dadi 60 menit saben dinane.

Jam Tayang[besut | besut sumber]

Seputar Indonésia[besut | besut sumber]

Seputar Indonésia Pagi (Nuansa Pagi)[besut | besut sumber]

Seputar Indonésia Siang (Buletin Siang)[besut | besut sumber]

Seputar Indonésia Malam (Buletin Malam)[besut | besut sumber]

  • 21.30 WIB - 22.00 WIB (1 Februari 1991 - 31 Desember 2000) relai delayed simultan program pawarta pungkasan mancangeara penutup déning Siaran Berita pungkasan saluran asli déning TVRI suwene 10 menit jam 22.00 WIB - 22.10 WIB
  • 21.30 WIB - 22.00 WIB (1 Januari 2001 - saiki)

Penyiar[besut | besut sumber]

Mantan Penyiar[besut | besut sumber]

Nasta Marcella

Natasha Wilona Nurul Rizky Luna Shabrina Aura Nabilla Izzathi Valerie Thomas Dwi Guna Mandhasiya Zulfa Maharani Andy Nadya Luzhain Syafira

Jeanitra Priyanka Millenix

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ issuu.com
  2. ^ (Basa Indonésia)www.rcti.tv Seputar Indonésia (kaundhuh tanggal 28 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seputar_Indonesia&oldid=992472"