Seputar Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Seputar Indonésia[1]
150px
Dikembangaké déning RCTI
Digelar déning Arief Suditomo
Putra Nababan
Negara asal  Indonésia
Basa asli Basa Indonésia
Pambabaran
Saluran tivi RCTI
Dibabar kapisan ing 24 Agustus 1989
Lakuné acara 24 Agustus 1990 – saiki
Kronologi
Acara sadurungé Seputar Jakarta
Pranala jaba
Website

Seputar Indonésia iku program pawarta télévisi pisanan kang diprodhuksi stasiun télévisi swasta RCTI.

Sajarah[besut | besut sumber]

Janjane, Seputar Indonésia njupuk konsèp saka acara Seputar Jakarta kang uga tau kababarake déning RCTI. Mung, Seputar Indonésia bisa nganti tekan sakabehing wewengkon Indonésia kanthi anané Koresponden RCTI kang ana ing pelosok Negeri. Sadurungé Seputar Indonésia ana, Seputar Jakarta minangka program pawarta RCTI. Seputar Jakarta iki mung ngandharake pawarta-pawarta kang ana ing wewengkon Jabotabek. Kanthi suwéné mung 15 menit. Sawisé iku, diunggahaké dadi 30 menit ing Awal Agustus 1990.

Ing tanggal 24 Agustus 1990, Program Seputar Jakarta resmi diganti dadi Seputar Indonésia. Nanging, Seputar Indonésia nalika pisanan metu, isih mèlu konsèp pawarta TVRI, ya iku kanthi wetuné pemandu acara pawarta kang dikhususake kanggo pamiarsa Tunawicara lan Tunarungu. Kaya mangkono iku kabukten ing pojok tengen ngisor, ana pemandu pawarta kang kanthi cara mirunggan mandu pamiarsa kang ngalami tunawicara lan tunarungu. Durasi waktu Seputar Indonésia diunggahaké dadi 60 menit saben dinane.

Jam giyaran[besut | besut sumber]

Seputar Indonésia[besut | besut sumber]

Seputar Indonésia Pagi (Nuansa Pagi)[besut | besut sumber]

Seputar Indonésia Siang (Buletin Siang)[besut | besut sumber]

Seputar Indonésia Malam (Buletin Malam)[besut | besut sumber]

  • 21.30 WIB-22.00 WIB (1 Fèbruari 1991-31 Dhésèmber 2000) relai delayed simultan program pawarta pungkasan mancangeara penutup déning Siaran Berita pungkasan saluran asli déning TVRI suwéné 10 menit jam 22.00 WIB-22.10 WIB
  • 21.30 WIB-22.00 WIB (1 Januari 2001-saiki)

Penyiar[besut | besut sumber]

Mantan Penyiar[besut | besut sumber]

Nasta Marcella

Natasha Wilona Nurul Rizky Luna Shabrina Aura Nabilla Izzathi Valerie Thomas Dwi Guna Mandhasiya Zulfa Maharani Andy Nadya Luzhain Syafira

Jeanitra Priyanka Millenix

Cathetan sikil[besut | besut sumber]