Saté Blora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sate Blora)
Sate Blora
Sate Blora plus kuah
Sate Blora Klender
Sate Blora Kalibata

Saté Blora iku panganan arupa daging kang diiris cilik-cilik terus disunduki lan dibakar. Saté Blora mana ora pati béda karo saté saka tlatah liyané, ya iku digawé saka

  1. daging sapi,
  2. daging wedhus utawa
  3. daging ayam.

kang disunduki nganggo sujèn terus dibakar nganggo areng.

Kaistiméwaan Saté Blora[besut | besut sumber]

Istiméwané saté Blora iku, luwih luwih "saté ayam" é, pancèn mirasa, sebab bahan bakuné saka daging pitik kampung sing isih enom, dadi iwaké ora alot, tur krasa arum lan rada legi. Séjéné iku, sing marakaké luwih mirasa amarga disajèkné nalika isih panas. Yèn wis rada adhem, cepet cepet dijupuk karo bakulé terus dipanasi manèh. Gunggung saté sing dipangan diweruhi kanthi ngétung sujènné sadurungé mbayar. Bumbuné sambel kacang biasa, ditambah kecap, diwènèhi jinten sithik. Paling cocog yèn segané diwènèhi duduh soto èncèr sing rupané kuning. Sawetara bakul saté Blora isih mbungkus dagangané nganggo godhong waru[1], utawa godhong jati, nanging saiki wis akèh kang diwadhahi piring

Pangggonan[besut | besut sumber]

Ing Blora[besut | besut sumber]

Yen ing Blora, biasa didhasarké ing Koplakan (Terminal), ing Dhepot Gajah lan sawetara panggonan liyané (Saté Pak Samiran), Blora.

Ing Jakarta[besut | besut sumber]

Yèn ing Jakarta, antara liya ana ing:

Uga ing panggonan liyane kayata ing Roxi, BSD lll.

Ing Surabaya[besut | besut sumber]

Yèn in Surabaya ana ing Dalan Pacar Keling (Pasar Pacar Keling mangulon) Sate Blora ing dalan Pahlawan Surabaya [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Sate Blora empuk dan lezat
  2. ^ Surabaya Tourism

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saté_Blora&oldid=1075610"