Sujèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sujèn utawa sunduk saté ya iku piranti kanggo nyunduki (lumrahé) saté, kang kagawé saka pring kang disisèti lan dilincipi ing salah sijining pucuké. Sujèn iku jinis lan ukurané warna-warna miturut kagunané. Sujèn sing kanggo nyunduki saté pitik racaké ukuran cilik, utawa bisa uga digawé saka sada. Déné sujèn kanggo nyunduki saté wedhus ukurané rada gedhé lan rada kandel. Kanggo nyunduki kebab dianggo sujèn sing ukurané gedhé lan dawa, racaké kagawé saka wesi.