Sartono Kartodirdjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aloysius Sartono Kartodirdjo
Gambar:Sartono Kartodirdjo.jpg
Lair15 Fèbruari 1921
Wanagiri
Pati07 Dhésèmber 2007
Yogyakarta
PadununganIndonesia
Warga nagaraIndonesia
PakaryanSejarawan

Prof. Dr. Aloysius Sartono Kartodirdjo (lair ing Wanagiri, Jawa Tengah, 15 Fèbruari 1921 – pati ing Yogyakarta, 7 Dhésèmber 2007 ing umur 86 taun) ya iku sejarawan Indonesia. Dhèwèké minangka pelopor sajeroning panulisan sajarah kanthi cara pandang Indonesia. Sasuwene urip, dhèwèké dadi dhosèn ing Universitas Gadjah Mada lan dinobatake minangka Guru Besar UGM. Saliyané mulang ing UGM dhèwèké uga mulang ing IKIP Bandung saikine UPI Bandung. Sartono Kartodirdjo tilar donya ing Ngayogyakarta, nalika yuswané 86 taun.[1]

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Karièr[besut | besut sumber]

  • Peneliti ahli Institute of South East Asian Studies, Singapura
  • Koordinator Nasional UNESCO
  • Dosen lan Guru Besar Universitas Gajah Mada
  • Guru SMA ing Jakarta

Bebungah[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]