Sahrul Gunawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sahrul Gunawan
Sahrul gunawan 083.jpg
Lair Sahrul Gunawan
Jeneng liya Alul
Pakaryan aktor, penyanyi
Taun aktif 1996-saiki
Bojo Indriani Hadi
Anak Ezar Raditya

Sahrul Gunawan (lair ing Bogor, Jawa Kulon, 23 Mèi 1976; umur 43 taun.[1] Sahrul Gunawan lumrahé diundang kanthi jeneng Alul.[1] Sahrul Gunawan iku salah sijiné juru main sinétron, modhèl, presenter, lan uga penyanyi Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Sahrul Gunawan miwiti kariré ing donyaning modhel.[1] Sawisé dadi modhél, Gunawan banjur njajal kariré ing donyaning akting lan nyanyi.[1] Sinetron kang nggawé jenengé misuwur ya iku sinétron kang judhulé Jin dan Jun.[1] Sawisé suwé dadi bintang sinétron iku, Sahrul Gunawan banjur main ing sinétron Pernikahan Dini.[1] Ing sinétron iki, Sahrul Gunawan main karo Agnes Monica.[1] Sinetron ngenani percintaan remaja iki sangsaya nggawé jenengé misuwur.[1] Sahrul uga sangsaya éntuk akèh tawaran main sinétron.[1] Sinetron-sinétron kang tau dibintangi Sahrul Gunawan kaya ta Adam dan Hawa bareng karo Marshanda lan Intan Nuraini, lan Tali Kasih bareng karo Ayu Azhari.[1]

Saliyané akting, alumnus Universitas Pakuan Bogor jurusan Ékonomi iku uga njajal nyanyi.[1] Ana limang album kang wis digawé Sahrul Gunawan.[1] Lumantar lagu "Janji" (saka album kang kaping telu) Sahrul bisa mlebu nominasi AMI Sharps 2000.[2] Albume kang paling anyar ya iku album kang kaping lima kang digawé tanggal 25 Juli 2007.[2] Ing album iki, Sahrul nggandheng musisi senior kaya ta Melly Goeslaw, Anto Hoed, Icha Jikustik, Yovie Widianto, Ricky FM, Andi Riyanto, Valent, lan Tengku Safick.[2] Saka 11 lagu kang ana ing album iki, lagu kang cacahé loro digawé karo Sahrul Gunawan dhéwé.[2] Tembang iki judhulé "Cintaku Tak Terbatas Untukmu" lan "Nyata Kau Tak Bisa".[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b c d e hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)