Intan Nuraini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Intan Nuraini
Intan nuraini 102.jpg
LairIntan Nuraini
Pakaryanpresenter
Dhuwur160 cm (5 ft 3 in)

Intan Nuraini (lair ing Jakarta, 23 Maret 1985; umur 35 taun).[1] Intan Nuraini ya iku salah sijiné juru main sinétron kang asalé saka Indonésia.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Sadurungé kerja ing donyaning entertainment Indonésia, Intan luwih dhisik mèlu ajang pamilihan modhèl GADIS Sampul ing salah sawijiné kalawarta. Intan mèlu lomba iki nalika taun 2001.[1] Nalika iku Intan kepilih dadi juwara kang kaping loro.[1] Ing taun 2007, Intan Nuraini njajal bakaté ing nyanyi.[1] Sawisé iku, Intan Nuraini banjur nggawé album kang nduwéni judhul Penguasa Lelaki.[1] Saliyané main filem lan nyanyi Intan Nuraini uga dadi bintang iklan prodhuk-prodhuk kang diiklanké ing tivi.[1] Contoné ya iku iklan Shampoo Sunsilk nalika taun 2003 lan iklan shampo Emeron nalika taun 2009.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Intan Nuraini wis ngrampungaké kuliyahé ing Fakultas Ilmu Budaya jurusan Sastra Indonesia ing Universitas Indonesia utawa UI.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Intan Nuraini iku mantan pacaré juru main sinétron kang jenengé Sahrul Gunawan.[1] Saliyané iku, Intan uga tau digosipaké nduwéni gayutan karo juru main sinétron kang jenengé Vicky Nitinegoro lawan mainné ing sinétron Putri Cahaya.[1]

Nanging pungkasané Intan nikah karo wong lanang kang ora saka kalangan artis.[1] Jenenge ya iku Donny Azwan Putra.[1] Nalika iku, Intan tau ngetes Donny ngenani kabisané kanggo dadi imam nalika salat jamaah.[1] Saliyané iku Intan uga ngakoni yèn Donny bisa tandangu urusan omah-omah lan nduwéni sipat diwasa.[1]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Intan Nuraini.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Intan Nuraini.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

Tembang kang dinyanyekake Intan Nuraini.[1]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Intan Nuraini.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r entertainment.kompas.com(dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)