Ruselli Hartawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ruselli Hartawan yaiku atlet badminton Indonésia saka klub Jaya Raya Jakarta, kang lair ing Jakarta tanggal 27 Dhésèmber 1997.[1] Dhèwèké naté mlebu dadi pamain pelatnas ing taun 2013, nanging ing tengahan taun 2014 Ruselli dibalèkaké nèng Jaya Raya Jakarta. Nembé ing taun 2016 dhèwèké mlebu manèh dadi pamain pelatnas adhedhasar Surat Keputusan No. SKEP/038/0.5/VII/2016 babagan Panyelukan Atlet Badminton Mlebu Pelatnas PBSI (Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia).[2]

Karir[besut | besut sumber]

Salah siji turnamèn mayor kang naté dilakoni Ruselli ing tingkat yunior yaiku Olimpiade Remaja Musim Panas taun 2014 ing Nanjing, Républik Rakyat Cina.[3] Nanging, ing turnamèn iku dhèwèké badhar mlebu semifinal sawisé kalah dening Akane Yamaguchi saka Jepang.[4] Dhèwèké uga dadi bagéan tim Indonésia kang éntuk medhali perak World Junior Championships 2013 lan 2014, karo medhali prunggu Asia Junior Championships 2013 lan 2015.[5][6]

Ing taun 2017, Ruselli kasil nggayuh juwara tingkat nasional Kajuwaraan Nasional PBSI Gubernur Kepulauan Bangka-Belitung nomer tunggal wèdok ing Pangkal Pinang ngalahaké Dinar Dyah Ayustine kanthi skor 21-9 lan 21-18.[7][8][9] Ora mung kuwi, ing taun iku Ruselli uga dadi juwara OUE Singapore International Series lan Celcom Axiata Malaysia International Challenge.[10][11][12][13]

Bebungah paling dhuwur kang diolèhaké Ruselli ing taun 2019 yaiku nyumbang pérak SEA Games 2019 Manila, Pilipina. Nalika kajuwaraan kuwi, dhèwèké ngalahaké Pornpawee Chochuwong kang dadi unggulan kapisan saka Thailand ing babak semifinal. Tetandhingan antawis Ruselli lan Pornpawee diayahi ing Muntinlupa Spors Center Manila, Pilipina. Kanggo maju ing final, dhèwèké éntuk pameksa saka pamain nagara asthi putih iku amarga nalika set kapindho dhèwèké amung éntuk angka 10-21. Ing set katelu kang dadi pinesthi, loro-loroné pamain dhangan padha déné bakoh, nanging Ruselli akiré menang lan mlebu final kanthi skor 21-16, 10-21, lan 21-18.[14] Ing final, dhèwèké mungsuh wakil saka Malaysia, Selvaduray Kisona kang ngalahaké unggulan kapindho Nitchaon Jindapol, nanging Ruselli kalah kanthi skor 22-20, 14-21, lan 13-21.[15] Asil iku nggawa dhèwèké dadi juwara kapindho lan nyumbang perak.[16]

Amarga sethithike bebungan kang diolèhaké, Ruselli arang metu ing pawarta. Nanging, asil ing SEA Games iku mintokaké usahane saktenane.[16] Asile Ruselli ing SEA Games 2019 isa didelok ing tabel iki.

Fase Mungsuh Angka Asil
R16 Singapura Yeo Jia Min 21-16, 22-24, 19-9 Menang WO
Saprapat final Myanmar Thet Htar Thuzar 21-11, 21-17 Menang
Semifinal Thailand Pornpawee Chochuwong 21-16, 10-21, 21-18 Menang
Final Malaysia Selvaduray Kisona 22-20, 14-21, 13-21 Kalah

Bebungah[besut | besut sumber]

Tanggal Kajuwaraan Kategori Mungsuh Angka
23 September 2017 OUE Singapore International Series International Series Malaysia Goh Jin Wei 21–13, 10–21, 21–19[17]
19 Novèmber 2017 Celcom Axiata Malaysia International Challenge International Challenge Taiwan Lin Ying-chun 21–14, 21–13[18]

Keterangan: Kajuwaraan individu kang ana ing penanggalan BWF (Badminton World Federation).

Galeri[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (2018-08-18). "Profil Tim Bulutangkis di Asian Games 2018". Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  2. Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (2016-07-26). "Ruselli Hartawan Kembali ke Pelatnas". Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-29. 
  3. PB. Djarum (2014-08-12). "Dua Atlet Muda Bersiap ke Youth Olympic". PB. Djarum (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  4. Andriawan, Shesar (2014-08-22). "Bulu Tangkis Tanpa Emas di Olimpiade Remaja". Berita Satu (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  5. Banerjee, Sudeshna (2018-11-01). "Tiga Bintang Tunggal Putri yang Sedang Naik Daun dari Bulu Tangkis Indonesia". Fox Sports (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  6. Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (2013-07-18). "(Asian Youth Games 2013) Indonesia Kirim Empat Pebulutangkis ke Asian Youth Games 2013". Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  7. Sasongko, Tjahjo (2017-12-02). "Ruselli Juara Tunggal Putri". Kompas (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-29. 
  8. Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (2017-11-29). "(Kejurnas PBSI 2017) Ini Target Ruselli Tahun Depan". Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  9. Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (2017-12-02). "(Kejurnas PBSI 2017) Ruselli Bawa Pulang Gelar Juara". Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  10. PB. Djarum (2017-09-23). "(Singapore International Series 2017) Luar Biasa! Indonesia Raih Empat Gelar di Singapura". PB. Djarum (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  11. Efendi, Yusuf (2017-09-24). "Kandaskan Goh Jin Wei, Ruselli Hartawan Juara Singapore International Series 2017". Liga Olahraga (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  12. Sawitri, Yus Mei (2017-11-20). "Ruselli Hartawan Sabet Gelar di Malaysia IC". Liputan 6 (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  13. Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (2017-11-19). "(Malaysia International Challenge 2017) Ruselli Bawa Pulang Satu Gelar Untuk Indonesia". Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-30. 
  14. Saleh, Nurdin (2019-12-08). "Kejutan, Ruselli Hartawan ke Final Bulu Tangkis SEA Games 2019". Tempo (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-29. 
  15. Badminton World Federation (2019-12-09). "Ruselli Hartawan Tournament Results Profile 2019". Badminton World Federation (ing basa Inggris). Dijupuk 2019-12-31. 
  16. a b Aditama, Oryza (2019-12-09). "Hasil Final Badminton SEA Games 2019: Ruselli Hartawan Gagal Juara". Tirto.id (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-14. 
  17. Badminton World Federation (2017-09-23). "Ruselli Hartawan Tournament Results Profile 2017". Badminton World Federation (ing basa Inggris). Dijupuk 2019-12-30. 
  18. Badminton World Federation (2017-11-19). "Ruselli Hartawan Tournament Results Profile 2017". Badminton World Federation (ing basa Inggris). Dijupuk 2019-12-30. 

Pranala jaba[besut | besut sumber]