Roti kluwung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Roti Pelangi)
Roti Pelangi

Roti Pelangi utawa rainbow cake (basa Inggris) ya iku roti lapis kang wernane dipadhakake karo kluwung.[1] Roti iki sengaja digawe déning Kaitlin rikala ana acara pisahan karo kanca rakete.[1] Kancane iku remen sanget karo kluwung lan uga lemon, iki nggawe Kaitlin pengen ngewenehi kado kang beda.[1] Dhèwèké pengen nggawe roti kang rikala diketok bakal ngewenehi kahanan kluwung lan mambu citrus.[1]

Roti kluwung saiki nembe disenengi déning masarakat utamane sing bener-bener senebf karo roti.[1] Saliyane rasane kang enak, wujude roti kluwung dhéwé ayu banget amerga werna kluwung iku.[1]

Sajarah Roti Pelangi[besut | besut sumber]

Sajarah roti kluwung asline saka mahasiswi kang jenenge Kaitlin Flanerry.[1] Dhèwèké manggon ing Amerika Serikat.[1] Kaitlin pisanane mung pengen nggawe kado kang nggawe gumun kanggo kanca kuliahe kang arep pindah ing kutha liya mawa nggawe roti kanggo pungkasan nedha.[1]

Kaya dene jenenge, roti kluwung ya iku roti lapis kang wernane padha karo kluwung.[1] Roti kang rikala diketok bakal ngewenehi swasana kluwung lan aroma citrus iki akhire dipamerake ing blog lan nggawe wong akèh seneng ngakses blog iku.[1]

sawise iku kabar ngenani roti kluwung nyebar ana ing ngendi-endi lan tekan meja redaksi media masa.[1] Pol-polane ya iku rikala Kaitlin diundang ing acara TVThe Martha Stewart Show” kanggo mbahas babagan roti kluwung kang digawe.[1]

Tanpa ngrasa eman, Kaitlin uga nuladhani cara nggawe Roti Pelangi kang akèh disenengi wong iku Amerga acara TV iku roti kluwung san saya misuwur lan akèh digoleki wong.[1]

Cara Nggawe[besut | besut sumber]

bahan-bahan Roti Pelangi[besut | besut sumber]

Topping/Olesan Roti: Butter cream werna putih utawa whip cream[2] Meises werna-werni, permen cokelat werna-werni[2]

Cara Nggawe[besut | besut sumber]

  • Endhog, gula pasir, uyah lan emulsifier dikocok nganti ngembang, banjur mixere dipateni.[2]
  • Lebokake sithik-sithik gandhum lan susu bubuk kang wis diayak, diudheg rata.[2]
  • Adonan dibagi dadi enem ing wadhah kang beda, saben wadhah diwenehi pewarna makanan kang uga beda.[2]
  • Adonan di suntak ing loyang bunder kang diameter 22 cm kang wis diolesi mentega tipis.[2]
  • Panggang suwene 25 menit maw suhu 180 derajat celsius utawa nganti mateng.[2]
  • Adonan liyane uga kaya ngono.[2]
  • Tumpuk roti mawa werna ungu ing bagiyan paling ngisor, banjur diolesi butter cream, banjur tumpuk werna biru lan sateruse nganti dadi urutan ungu, biru, ijo, kuning, oranye, lan abang.[2]
  • Tutup kabèh bagiyan njaba roti karo butter cream.[2]
  • diwur-wuri meises werna-werni, permen coklat werna-werni miturut senenge awake dhewe.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)Sejarah Rainbow cake (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)Resep Rainbow Cake (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roti_kluwung&oldid=1083214"