Roti kluwung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Roti Pelangi)
Roti Pelangi

Roti kluwung utawa rainbow cake (basa Inggris) ya iku roti lapis kang wernané kayadéné kluwung.[1] Roti iki sengaja digawé déning Kaitlin rikala ana acara pisahan karo kanca raketé.[1] Kancané iku remen sanget karo kluwung lan uga lémon, iki nggawé Kaitlin pingin ngewenehi kado kang béda.[1] Dhèwèké pingin gawé roti kang rikala diketok bakal ngewenehi kahanan kluwung lan mambu citrus.[1]

Roti kluwung saiki nembé disenengi déning masarakat mliginé sing bener-bener seneng karo roti.[1] Saliyané rasane kang enak, wujudé roti kluwung dhéwé ayu banget amarga warna kluwung iku.[1]

Sajarah Roti Pelangi[besut | besut sumber]

Sajarah roti kluwung asline saka mahasiswi kang jenenge Kaitlin Flanerry.[1] Dhèwèké manggon ing Amérika Sarékat.[1] Kaitlin pisanane mung pengen nggawe kado kang nggawe gumun kanggo kanca kuliahe kang arep pindah ing kutha liya mawa nggawe roti kanggo pungkasan nedha.[1]

Kaya déné jenenge, roti kluwung ya iku roti lapis kang wernane padha karo kluwung.[1] Roti kang rikala diketok bakal ngewenehi swasana kluwung lan aroma citrus iki akhire dipamerake ing blog lan nggawe wong akèh seneng ngakses blog iku.[1]

sawisé iku kabar ngenani roti kluwung nyebar ana ing ngendi-endi lan tekan méja redaksi media masa.[1] Pol-polane ya iku rikala Kaitlin diundang ing acara TVThe Martha Stewart Show” kanggo mbahas babagan roti kluwung kang digawe.[1]

Tanpa ngrasa eman, Kaitlin uga nuladhani cara nggawe Roti Pelangi kang akèh disenengi wong iku Amerga acara TV iku roti kluwung san saya misuwur lan akèh digoleki wong.[1]

Cara Nggawe[besut | besut sumber]

bahan-bahan Roti Pelangi[besut | besut sumber]

Topping/Olesan Roti: Butter cream warna putih utawa whip cream[2] Meises warna-werni, permen cokelat warna-werni[2]

Cara Nggawe[besut | besut sumber]

  • Endhog, gula pasir, uyah lan emulsifier dikocok nganti ngembang, banjur mixere dipateni.[2]
  • Lebokake sithik-sithik gandhum lan susu bubuk kang wis diayak, diudheg rata.[2]
  • Adonan dibagi dadi enem ing wadhah kang béda, saben wadhah diwènèhi pewarna makanan kang uga béda.[2]
  • Adonan di suntak ing loyang bunder kang diameter 22 cm kang wis diolesi mentega tipis.[2]
  • Panggang suwéné 25 menit maw suhu 180 derajat celsius utawa nganti mateng.[2]
  • Adonan liyané uga kaya ngono.[2]
  • Tumpuk roti mawa warna ungu ing pérangan paling ngisor, banjur diolesi butter cream, banjur tumpuk warna biru lan sateruse nganti dadi urutan ungu, biru, ijo, kuning, oranye, lan abang.[2]
  • Tutup kabèh pérangan njaba roti karo butter cream.[2]
  • diwur-wuri meises warna-werni, permen coklat warna-werni miturut senenge awake dhéwé.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n Sejarah Rainbow cake (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Resep Rainbow Cake (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)