Roti kluwung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Roti Pelangi)
Jump to navigation Jump to search
Roti Pelangi

Roti kluwung utawa rainbow cake (basa Inggris) ya iku roti lapis kang wernané kayadéné kluwung.[1] Roti iki sengaja digawé déning Kaitlin rikala ana acara pisahan karo kanca raketé.[1] Kancané iku remen sanget karo kluwung lan uga lémon, iki nggawé Kaitlin péngin ngewenehi kado kang béda.[1] Dhèwèké péngin gawé roti kang rikala diketok bakal ngewenehi kahanan kluwung lan mambu citrus.[1]

Roti kluwung saiki nembé disenengi déning masarakat mligi kang bener-bener seneng karo roti.[1] Saliyané rasané kang énak, wujudé roti kluwung dhéwé ayu banget amarga warna kluwung iku.[1]

Sajarah Roti Pelangi[besut | besut sumber]

Sajarah roti kluwung asline saka mahasiswi kang jenenge Kaitlin Flanerry.[1] Dhèwèké manggon ing Amérika Sarékat.[1] Kaitlin pisanane mung pengen nggawe kado kang nggawe gumun kanggo kanca kuliahe kang arep pindah ing kutha liya mawa nggawe roti kanggo pungkasan nedha.[1]

Kaya déné jenenge, roti kluwung ya iku roti lapis kang wernane padha karo kluwung.[1] Roti kang rikala diketok bakal ngewenehi swasana kluwung lan aroma citrus iki akhire dipamerake ing blog lan nggawe wong akèh seneng ngakses blog iku.[1]

sawisé iku kabar ngenani roti kluwung nyebar ana ing ngendi-endi lan tekan méja redaksi médhia masa.[1] Pol-polane ya iku rikala Kaitlin diundang ing acara TVThe Martha Stewart Show” kanggo mbahas babagan roti kluwung kang digawe.[1]

Tanpa ngrasa eman, Kaitlin uga nuladhani cara nggawe Roti Pelangi kang akèh disenengi wong iku Amerga acara TV iku roti kluwung san saya misuwur lan akèh digoleki wong.[1]

Cara Nggawe[besut | besut sumber]

bahan-bahan Roti Pelangi[besut | besut sumber]

Topping/Olesan Roti: Butter cream warna putih utawa whip cream[2] Meises warna-werni, permen cokelat warna-werni[2]

Cara Nggawe[besut | besut sumber]

  • Endhog, gula pasir, uyah lan emulsifier dikocok nganti ngembang, banjur mixere dipateni.[2]
  • Lebokake sithik-sithik gandhum lan susu bubuk kang wis diayak, diudheg rata.[2]
  • Adonan dibagi dadi enem ing wadhah kang béda, saben wadhah diwènèhi pewarna makanan kang uga béda.[2]
  • Adonan di suntak ing loyang bunder kang diameter 22 cm kang wis diolesi mentega tipis.[2]
  • Panggang suwéné 25 menit maw suhu 180 derajat celsius utawa nganti mateng.[2]
  • Adonan liyané uga kaya ngono.[2]
  • Tumpuk roti mawa warna ungu ing pérangan paling ngisor, banjur diolesi butter cream, banjur tumpuk warna biru lan sateruse nganti dadi urutan ungu, biru, ijo, kuning, oranye, lan abang.[2]
  • Tutup kabèh pérangan njaba roti karo butter cream.[2]
  • diwur-wuri meises warna-werni, permen coklat warna-werni miturut senenge awake dhéwé.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n Sejarah Rainbow cake (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Resep Rainbow Cake (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)