Reynold Panggabean

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Reynold Panggabean
Reynold Panggabean
Latar wuri
Jeneng lair Reynold Panggabean
Lair (1951-01-23) Januari 23, 1951 (umur 69)
Jakarta, Indonésia Indonésia
Pakaryan penyanyi, aktor, musisi
Pasangan Camelia Malik (bercerai)
Anna Tairas
Anak Kevin Reyan

Reynold Panggabean (lair 23 Januari 1951; umur 69 taun).[1] Reynold Panggabean punika salah satunggaling komposer, juru main filem, saha penyanyi.[1] Reynold Panggabean punika ugi dados mantan anggota group The Mercy's.[1] Kajawi punika, Reynold Panggabean ugi dados pimpinan kelompok musik Tarantulla.[1] Reynold Panggabean wonten Tarantulla menik ngasilaken lagu-lagu dhangdhut kanthi musik dhangdhut "fusion" inggih punika campuran musik rock lan jazz.[1] Musik punika saged nembus pasaran musuk ing pasar Jepang.[2] Nalika taun 2005, Reynold dados penasihat Kontes Dangdut wonten ing TPI.[2] Pernikahan Reynold kang sepisanan inggih punika kaliyan aktris kang diorbitaken piyambak ingkang namanipun Camelia Malik.[1] Pungkasanipun Camelia Malik nikah kaliyan Harry Capri nalika taun 1988.[1] Reynold Panggabean banjur nikah karo aktris cantik Anna Tairas.[1] Saking pernikahan punika, Reynold Panggabean patutan ingkang namanipun Kevin Reyan.[1] Nanging sasampunipun nikah dangunipun 11 taun, Reynold saha Anna Tairas banjur cerai nalika taun 2001.[1] Nalika sasi Oktober 2005 Reynold dikabaraken merkosa pembantu rumah tangga.[1] Punika amargi wonten pembantu rumah tangga ingkang nglaporaken Reynold wonten ing kantor pulisi kanthi tuduhan pelecehan sèksual saha perkosaan.[1] Nanging tuduhan punika boten dipunakeni Reynold.[1] Reynold ugi gadhah kasus dugaan ngrusak kodhak kagunagnipun salah satunggaling acara infotainment.[1] Pungkasanipun, nalika wulan Désémber 2005, Reynold dados tersangka wonten ing dugaan pencabulan tumrap pembantunipun inggih punika Tiah saha Wiwin.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 24 September 2011)
  2. a b metrosiantar.com(dipunundhuh tanggal 24 September 2011)