Puteri Indonesia 2017

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Puteri Indonesia 2017
Tanggal31 Maret 2017
PanggonanJakarta Convention Center Jakarta
Pambawa acaraChoky Sitohang, Zivanna Letisha
Pangisi acaraUngu, Andien, Cakra Khan, Anji, Marcell Siahaan, Daniel Powter
Stasiun televisiIndosiar
Paserta38
Finalis/Semifinalis11
Ora tampilCithakan:Country data Kalimantan Tengah
PamenangBunga Jelitha Ibrani
(Cithakan:Country data Jakarta)
ParsahabatanSuci Marliani
(Cithakan:Country data Jakarta)
Kostum Nasional MisuwurKevin Lilliana
(Cithakan:Country data Jawa Barat)

Puteri Indonesia 2017 ya iku salah sijiné adhon-adhon Puteri Indonesia kang kaping selikur. Puteri Indonesia 2016, Kezia Roslin Cikita Warouw masangké makutha marang kang menang, kang bakal makili Indonesia ing adhon-adhon Miss Universe 2017, Miss International 2017, Miss Supranational 2017 lan Miss Grand International 2017.

Adicara iki dirawuhi déning Iris Mittenaere, Miss Universe 2016 sakai Perancis lan uga Ariska Putri Pertiwi, Miss Grand International 2016 saka Indonesia. Saliyané kuwi ana Natalie Glebova, Miss Universe 2005 saka Kanada kang didhapuk dadi salah sijiné déwan juri.

Panyisihan Puteri Indonesia 2017 béda karo kang wis dianakaké kaya taun-taun sadurungé, ing kéné para panyarta pungkasan kang kapilih kudu nglewati 11 (10 saka pilihan dewan juri, lan siji manèh kapilih déning pamirsa televisi). Sabanjuré kuwi dipilih manèh dadi 6 (5 dipilih dé dewan juri, lan siji manèh kapilih déning pamirsa televisi). Sawisé, dipilih manèh dadi telu, loro, lan siji, nanging kabèh saka pilihané dewan juri. Adhon-adhon kuwi dimenangi déning Bunga Jelitha Ibrani kang makili DKI Jakarta 5. Taun iki uga, kang mimpang diparengake mèlu adhon-adhon ing Miss Universe 2017.[1][2]

Puteri Indonesia taun iki uga dirawuhi déning sewelas pamenang taun-taun sadurungé, ya iku Puteri Indonesia 1992 - Indira SudiroPuteri Indonesia 1996 - Alya RohaliPuteri Indonesia 2002 -Melanie Putria Dewita SariPuteri Indonesia 2004 - Artika Sari DeviPuteri Indonesia 2005 - Nadine ChandrawinataPuteri Indonesia 2006 - Agni PratisthaPuteri Indonesia 2007 - Putri RaemawastiPuteri Indonesia 2008 - Zivanna LetishaPuteri Indonesia 2009 - Qory SandiorivaPuteri Indonesia 2011 - Maria SelenaPuteri Indonesia 2012-2013 - Whulandary HermanPuteri Indonesia 2014 - Elvira Devinamira, lan Puteri Indonesia 2015 - Anindya Kusuma Putri

Sing mimpang[besut | besut sumber]

Utama
Gelar Panyarta
Puteri Indonesia 2017

(Miss Universe Indonesia)

Cithakan:Country data Jakarta-Bunga Jelitha Ibrani
Puteri Indonesia Lingkungan

(Miss International Indonesia)

Cithakan:Country data Jawa Barat-Kevin Lilliana
Puteri Indonesia Pariwisata

(Miss Supranational Indonesia)

Cithakan:Country data Nusa Tenggara Timur-Karina Nadila
Puteri Indonesia Bedhamèn

(Miss Grand Indonesia)

Cithakan:Country data Jawa Tengah-Dea Goesti Rizkita Koswara
6 Besar
11 Besar
Puteri Atribut
Gelar Panyarta
Puteri Persahabatan Cithakan:Country data Jakarta-Suci Marliani
Puteri Berbakat Cithakan:Country data Maluku Utara-Sarjia Samin Ibrahim
3 Besar
Busana Tradisional Terbaik Cithakan:Country data Jawa Barat-Kevin Liliana
3 Besar
Puteri Intelegensia
No Panyarta
Intelegensia 1 Cithakan:Country data Jakarta-Suci Marliani
Intelegensia 2  Riau-Astari Aslam
Intelegensia 3 Cithakan:Country data Jakarta-Karina Nandia Saputri
Puteri Indonesia Kepulauan
Gelar Panyarta
Sumatera Cithakan:Country data Acèh-Yayang Ayu Lestari Ningsih
Jawa Cithakan:Country data Jawa Timur-Fatma Ayu Husnasari
Kalimantan Cithakan:Country data Kalimantan Selatan- Suci Hastini
Bali & Nusa Tenggara Cithakan:Country data Nusa Tenggara Timur-Karina Nadila
Sulawesi Cithakan:Country data Sulawesi Selatan-Nur Fitriyani
Indonesia Timur Cithakan:Country data Papua Barat-Leidy Herlin Rumbiak
Katrangan
  • §: mlebu babak 11 gedhé liwat pamilihan pamirsa
  • θ: mlebu babak 6 gedhé liwat pamilihan pamirsa

Salah sebut[besut | besut sumber]

Nalika nemtokké sapa kang bakal nyandhang gelar Puteri Indonesia, ana kedadèyan "salah sebut" ya iku Choky Sitohang mbiwara yèn wakil saka DKI Jakarta 5 mlebu ing urutan katelu utawa nyandhang minangka Puteri Pariwisata, jumbuh karo cathetan kang ditampa saka dewan juri. Nanging ora let suwé, sewelas dewan juri mbenerke apa kang wis dikandhakké déning Choky, lan njaluk supaya telung panyarta pungkasan mau ngadek manèh ing panggonan sadurungé. Sawisé kuwi, dikandahaké yèn urutan katelu dienggoni déning wakil saka Nusa Tenggara TImur, urutan kapindho kacanhak déning wakil saka Jawa Barat. Lan wakil saka DKI Jakarta 5 kang sadurungé diumumke minangka urutan katelu, nyandhang gelar minangka Puteri Indonesia 2017.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]