Elvira Devinamira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Elvira Devinamira
Panggayuh gelar kontès kacantikan
Lair Elvira Devinamira Wirayanti
(1993-06-28) Juni 28, 1993 (umur 26)
Indonésia Surabaya, Jawa Wétan
Pendhidhikan Fakultas Hukum Universitas Airlangga
Pegawéyan Peragawati, Ratu Kecantikan
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)
Warna rambut Hitam
Warna mata Hitam
Gelar Puteri Indonésia 2014
Kompetisi
gedhé
Puteri Indonésia 2014
(pemenang)
Miss Universe 2014 (peserta)

Elvira Devinamira Wirayanti (lair ing Surabaya, 28 Juni 1993; umur 26 taun) ya iku pamenang kontès Puteri Indonésia 2014 perwakilan saka Jawa Wétan.[1] Dhèwèké minangka Puteri Indonésia kapindho kang asalé saka Jawa Wétan, sawisé Putri Raemawasti, kang éntuk makutha ing taun 2007. Elvira dimahkotai minangka pamenang Puteri Indonésia 2014 ing tanggal 29 Januari 2014 genteni Whulandary Herman, Puteri Indonésia 2013. Dhèwèké uga makili Indonésia ing ajang Miss Universe 2014 kang digelar ing Amérikah Sarékat ing wulan Januari 2015.

Panguripan lan karier[besut | besut sumber]

Elvira lair ing Surabaya tanggal 28 Juni 1993. Sadurungé dadi Puteri Indonésia, dhèwèké minangka peragawati. Prestasi-prèstasi sadurungé mèlu Puteri Indonésia ing antarané runner-up ke-3 ing Yamaha Concert, runner-up angka 3 ing EF Charity Program, wakil Indonésia sajeroning pertukaran pelajar ing Seoul, Koréa Kidul taun 2011, wakil Indonésia ing Harvard National Modhèl United Nations Conference 2012 ing Boston, Amérikah Sarékat, lan runner-up I lan kandidat favorit paling apik ing pamilihan Cak Ning Surabaya taun 2012. Elvira uga kacathet minangka mahasiswi Fakultas Hukum ing Universitas Airlangga.[2]

Puteri Indonésia 2014[besut | besut sumber]

Elvira ya iku salah sawijing kontestan kang kapilih kanggo maliki provinsi Jawa Wétan ing ajang Pemilihan Puteri Indonésia 2014. Sadurungé, ing ajang pemilihan Puteri Indonésia Jawa Wétan 2013, Elvira kasil dadi juara lan uga éntuk gelar minangka Putri favorit asil jajak penemu lumantar pesen cekak utawa SMS.[3]

Ing tanggal 29 Januari 2014, Elvira kapilih minangka Puteri Indonésia 2014 ing perhelatan kang digelar ing Jakarta Convention Center. Elvira kasil ngalahake 37 kontestan liyané lan kanthi resmi nerusaké posisi Whulandary Herman minangka Puteri Indonésia kang anyar. Ing pemilihan iki, Elvira kasil ngalahake Estelita Liana saka Yogyakarta, lan Elfin Pertiwi Rappa saka Sumatera Selatan, kang mapani posisi runner-up II lan runner-up I. Dhèwèké ya iku wanita kapindho saka Jawa Wétan kang kasil nyabet makutha Puteri Indonésia sawisé Putri Raemawasti ing taun 2007.[4][5]

Miss Universe 2014[besut | besut sumber]

Kanthi kamenangane iki, Elvira duwé hak wakili Indonésia ing ajang Miss Universe 2014 kang dianakake ing Doral, Florida, USA, ing wulan Januari 2015. Sadurungé, ing ajang Miss Universe 2013, Indonésia kasil mapan ing 16 besar lan dadi runner-up 3 Kostum Nasional Terbaik.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Awards and achievements
Kang sadurungé
Coat of arms of West Sumatra.svg Whulandary Herman
Puteri Indonésia
2014
Kang sawisé
Petahana

Cithakan:Kontes Kecantikan Indonésia Cithakan:Puteri Indonésia