Menyang kontèn

Agni Pratistha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Agni Pratistha
LairAgni Pratistha Arkadewi Kuswardono
Jeneng liyaAgni
PakaryanModel, Ratu kecantikan
Taun aktif2003 - saiki
Dhuwur178 cm (5 ft 10 in)

Agni Pratistha Arkadewi Kuswardono (lair ing Canberra, Ostrali, 8 Dhésèmber 1988; umur 35 taun, nginggil 178 cm).[1] Agni Pratistha punika tiyang putri ingkang pikantuk gelar Puteri Indonesia 2006. Asma Agni Pratistha gadhah teges Perapian wonten ing Basa Sangskerta.[2] Sadèrèngipun pikantukgelar Putri Indonésia 2006, Agni naté ndhèrèk Cosmogirl of the Year taun 2003 saha dados juwara nomer kalih.[2] Agni ugi naté akting wonten ing filem ingkang irah-irahanipun Mengejar Matahari.[1] Tiyang èstri ingkang asalipun saking Jawa Tengah punika lajeng dados Putri Indonésia 2006 wonten ing Teater Tanah Airku (TMII), Jakarta.[2] Nalika wonten ing lomba, Agni Pratistha bisa ngalahaken Ananda saking Kalimantan Selatan saha Rahma M. Landy saking Jakarta.[2] Penobatan Puteri Indonesia dipunwontenaken nalika tanggal 25 Agustus 2006.[2] Agni Pratistha punika gadhah sedhérék ingkang namanipun Sigi Wimala.[2] Sigi Wimala punika ugi salah satunggaling aktris Indonésia.[2]

Miss Universe 2007

[besut | besut sumber]

Ingpungkasan wulan April 2007, Agni Pratistha ndhérèk salah satunggaling lomba Miss Universe 2007.[2] Puncak acara punika dipunwontenaken ing Auditorium National, Mexico City nalika 28 Mèi 2007.[2] Nalika dipunkarantina, Agni Pratista gladhèn nari Dayak saha ngginakaken busana saking pitu perancang busana Indonesia.[2]

Cathetan suku

[besut | besut sumber]
  1. a b cumicumi.com Archived 2011-06-10 at the Wayback Machine.(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)