Agni Pratistha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Agni Pratistha
Agni pratistha.jpg
LairAgni Pratistha Arkadewi Kuswardono
Jeneng liyaAgni
Taun aktif2003

Agni Pratistha Arkadewi Kuswardono (lair ing Canberra, Ostrali, 8 Dhésèmber 1988; umur 31 taun, nginggil 178 cm).[1] Agni Pratistha punika tiyang putri ingkang pikantuk gelar Puteri Indonesia 2006. Asma Agni Pratistha gadhah teges Perapian wonten ing Basa Sangskerta.[2] Sadèrèngipun pikantukgelar Putri Indonésia 2006, Agni naté ndhèrèk Cosmogirl of the Year taun 2003 saha dados juwara nomer kalih.[2] Agni ugi naté akting wonten ing filem ingkang irah-irahanipun Mengejar Matahari.[1] Tiyang èstri ingkang asalipun saking Jawa Tengah punika lajeng dados Putri Indonésia 2006 wonten ing Teater Tanah Airku (TMII), Jakarta.[2] Nalika wonten ing lomba, Agni Pratistha bisa ngalahaken Ananda saking Kalimantan Selatan saha Rahma M. Landy saking Jakarta.[2] Penobatan Puteri Indonesia dipunwontenaken nalika tanggal 25 Agustus 2006.[2] Agni Pratistha punika gadhah sedhérék ingkang namanipun Sigi Wimala.[2] Sigi Wimala punika ugi salah satunggaling aktris Indonésia.[2]

Miss Universe 2007[besut | besut sumber]

Ingpungkasan wulan April 2007, Agni Pratistha ndhérèk salah satunggaling lomba Miss Universe 2007.[2] Puncak acara punika dipunwontenaken ing Auditorium National, Mexico City nalika 28 Mèi 2007.[2] Nalika dipunkarantina, Agni Pratista gladhèn nari Dayak saha ngginakaken busana saking pitu perancang busana Indonesia.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b cumicumi.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)