Kevin Lilliana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kevin Lilliana
Panggayuh gelar kontès kacantikan
LairKevin Lilliana
(1996-01-05) Januari 5, 1996 (umur 23)
Bandung, Jawa Barat
PendhidhikanUniversitas Kristen Maranatha
PegawéyanModel
Dhuwur176 m (577 ft 5 in)
Warna rambutHitam
Warna mataHitam
GelarPuteri Indonesia Lingkungan 2017
Miss International 2017
Kompetisi
gedhé
Puteri Indonesia 2017
(Runner-up 1)
(Busana Tradisional Terbaik)
(3 Besar Puteri Berbakat)

Miss International 2017
(Pemenang)
(Miss Best Dresser)
(1st Runner-up Miss Panasonic Beauty)
(Missosology People Choice's)

Kevin Lilliana ( lair ing Bandung, 5 Januari 1996; umur 23 taun ) minangka modèl sing uga dadi runner-Up 1 kontès Keindahan Indonesia 2017 lan dilantik dadi Miss Indonesia 2017 Lingkungan sing asalé saka Jawa Kulon lan dadi pemenang kontes Miss International 2017 . [1] Dhèwèké éntuk biasiswa S2 ing Universitas Washington, Amerika Serikat minangka Scholar Taslimson-Washington. [2]

Saiki dhèwèké kerja minangka reporter lan jangkar warta ing stasiun télévisi SCTV . Ing stasiun télévisi, dhèwèké dadi penyiar program liputan 6 .

Profil[besut | besut sumber]

Kevin asalé saka Bandung, Jawa Kulon . Asal saka jeneng Kevin (sing muni kaya cah lanang) amarga mula wong tuwa Kevin péngin bocah lanang. Kanggo nambah kesan saka wanita, jeneng Lilliana ditambahaké supaya luwih féminin luwih apik. Lan béda karo seduluré, adhiné Kevin sing jenengé Audi Danendra biasané jeneng Audi ditetepaké kanggo jeneng wanita. [3]

Kajaba iku, jeneng Kevin amarga wong tuwané seneng film Home Alone karo karakter utama sing jenengé Kevin. Déné Lilliana minangka gabungan jeneng ibuné lan mbah (Lina lan Anna) [4]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  • Sekolah Menengah Bandung Angkasa (2007-2010)
  • Sekolah Tinggi Umum 9 Bandung (2010-2013)
  • Maranatha Christian University - Desain Dalaman S1 (2013-2017)

Kaca kecantikan[besut | besut sumber]

Gadis sampul[besut | besut sumber]

Kevin pisanan tampil ing kontès kaendahan liwat kontès remaja Girl Cover ing 2012 nalika dheweké umur 16 taun. Sanajan ora dipilih dadi pemenang, dheweké jenengé Cover Girl of Persahabatan. [5]

Putri Indonesia 2017[besut | besut sumber]

Kevin dipilih dadi Putri Jawa Barat 2017 Putri Indonesia, lan makili propinsi Jawa Kulon ing kontès Wanita Indonesia 2017 . Ing wengi pungkasan, Kevin suksès dadi Runner-up 1, sing ménéhi judhul Putri Lingkungan Indonesia 2017, sawisé kontes kasebut dimenangi déning Bunga Jelitha Hebrew saka DKI Jakarta 5, lan uga Kevin menang penghargaan khusus kanggo Pakaian Tradisional Paling Apik lan uga lulus minangka pencalonan kanggo 3 Putri Paling Dhaptar . Dhèwèké uga bakal makili Indonesia ing kontes Miss International 2017 . [6]

Miss International 2017[besut | besut sumber]

Kanthi judhul minangka Putri saka Lingkungan Indonesia, Kevin nggantosi Indonesia ing kontes Miss International 2017 sing ditindakaké ing Jepang tanggal 14 November 2017. Ing wengi pungkasan, Kevin ngagem busana saka Ivan Gunawan kanthi téma " Thalassa <span id="mwQw" typeof="mw:DisplaySpace mw:Placeholder"> </span> : Ibu Laut "lan ménéhi dhèwèké penghargaan khusus kanggo Miss Best Dresser, ing taun kepungkur Indonesia (diwakili Felicia Hwang ) uga éntuk gelar sing padha). [7] Dhèwèké uga nggunakaké Pakaian Nasional kanthi téma " Jamu Gendong lan Pesta Rahasia Kuno " dening desainer Annisa Banyuwangi, ing ngendi busana wungu iki ngangkat Jamu asli saka Indonesia [8] .

Ing pungkasan acara kasebut, Kevin dadi juara, ngganti Kylie Verzosa, Miss International 2016 saka Filipina sawisé ngluwihi 70 peserta liyanelé. [9] [10]

Prestasi[besut | besut sumber]

  • Paskibra Danton paling apik ing Bandung 2009
  • Jawa Barat-Banten 2010 Paskibra Best Danton
  • Gadis Sampul 2012
    • Prawan Cover Persahabatan
  • Kota Bandung Kota Mojang 2015
    • Naik Naik 1
    • Mojang Favorite
  • Putri Indonesia 2017
    • Lingkungan / Puteri Indonesia 1
    • Sandhangan tradisional sing paling apik
    • 3 Putri sing Duwe Gedhe
  • Miss International 2017
    • Juara
    • Kangen klambi sing paling apik
    • 1st Runner-up Miss Panasonic Beauty (Sponsor resmi)
    • Pilihan Rakyat Missosology

Cathetan[besut | besut sumber]

Link njaba[besut | besut sumber]