Anindya Kusuma Putri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anindya Kusuma Putri
Panggayuh gelar kontès kacantikan
LairAnindya Kusuma Putri
(1992-02-03) Fèbruari 3, 1992 (umur 28)
Indonésia Semarang, Jawa Tengah
PendhidhikanUniversitas Diponegoro
PegawéyanModhèl, presenter
Dhuwur1.76 m (5 ft 9 12 in)
Warna rambutHitam
Warna mataHitam
GelarPuteri Indonésia 2015
Kompetisi
gedhé
Puteri Indonésia 2015
(pemenang)
Miss Universe 2015
(TBA)

Anindya Kusuma Putri (lair ing Semarang, 3 Fèbruari 1992; umur 28 taun) ya iku pemenang kontès Puteri Indonésia 2015 perwakilan saka Jawa Tengah. Dhèwèké minangka Puteri Indonésia angka telu asal Jawa Tengah, sawisé Agni Pratistha (2006) lan Maria Selena (2011). Anindya dimahkotakake minangka pemenang Puteri Indonésia 2015 ing tanggal 20 Fèbruari 2015 genteni Elvira Devinamira, Puteri Indonésia 2014. Minangka pemenang Puteri Indonésia, dhèwèké bakal makili Indonésia ing ajang Miss Universe 2015.

Panguripan lan karier[besut | besut sumber]

Anindya lair ing Semarang tanggal 3 Fèbruari 1992. Sadurungé dadi Puteri Indonésia, Anindya tau menang ing kontès Gadis Sampul 2008.[1] Anin ya iku alumnus SMA Negeri 1 Semarang, lan nerusaké kuliah ing Jurusan Perencanaan Wewengkon dan Kota Universitas Diponegoro. Sasuwene kuliah, dhèwèké aktif ing organisasi mahasiswa AIESEC njabat minangka Présidhèn local committee Universitas Diponegoro lan tau mèlu program konferènsi internasional mahasiswa ing sapérangan nagara. Saliyané aktif ing jagading modhèl, dhèwèké uga tau mèlu jagading panglipur kanthi dadi pambyawara Jejak Petualang ing stasiun TV Trans 7.[2]

Puteri Indonésia 2015[besut | besut sumber]

Anin ya iku kontestan kang pinilih kanggo makili Provinsi Jawa Tengah ing ajang pemilihan Puteri Indonésia 2015. Sadurungé, ing ajang pemilihan Puteri Indonésia Jawa Tengah 2011, Anin kasil dadi juwara kapindho, déné kang dadi juwara siji nalika iku ya iku Maria Selena, kang candhaké pinilih minangka Puteri Indonésia 2011.[3]

Anin kasil ngalahake 36 kontestan liyané lan kanthi resmi nerusaké posisi Elvira Devinamira minangka Puteri Indonésia kang anyar. Ing pemilihan iki, Anin ngungguli Chintya Fabyola saka Kalimantan Barat lan Gresya Amanda Maaliwuga saka Sulawesi Utara, kang mapani posisi runner-up I lan runner-up II.[4]

Prestasi[besut | besut sumber]

  • Pemenang Gadis Sampul 2008
  • IM3 Young Ambassador 2009
  • Runner up 1 Puteri Indonésia Jawa Tengah 2011
  • President at AIESEC Local Committee Universitas Diponegoro (2013-2014)
  • Duta mudha Indonésia dalam The 41st Ship for Southeast Asian and Japanese Youth Program 2014 (SSEAYP)
  • Pemenang Puteri Indonésia 2015

Acara télévisi[besut | besut sumber]

  • Jejak Petualang (presenter)

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Anindya Kusuma Puteri Punya Gelar Baru. Gadissampul.com. Diakses 20 Fèbruari 2015.
  2. Anindya Kusuma Putri Raih Gadis Sampul 2008. Okezone. Diakses 20 Fèbruari 2015.
  3. Mengembangkan Potensi Diri ala Anindya Kusuma Putri. Suara Merdeka. Diakses 20 Fèbruari 2015.
  4. Anindya Kusuma Putri juara Puteri Indonesia 2015. Antaranews. Diakses 20 Fèbruari 2015.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Awards and achievements
Kang sadurungé
Coat of arms of East Java.svg Elvira Devinamira
Puteri Indonésia
2015
Kang sawisé
Petahana

Cithakan:Kontes Kecantikan Indonésia Cithakan:Pemenang Puteri Indonésia