Pulo Morotai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pulo Morotai
80px
Lambang Kabupatèn Pulo Morotai
Moto: -


Morotai Topography.png
Peta lokasi Kabupatèn Pulo Morotai di Maluku Lor
Koordinat:
Propinsi Maluku Lor
Tanggal peresmian 26 November 2008
Pamaréntahan
 - Bupati -
 - APBD -
 - DAU Rp. 203.956.615.000,-[1]
Luas 2.476 km2
Gunggung cacah jiwa
 - Total 54.876 jiwa (2007)
 - Kepadatan 22,16 jiwa/km2
Démografi
 - Kode area telepon -
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web -

Puou Morotai kanthi jembar (695 mil persegi/1.800 km²) ya iku jeneng salha sijiné pulo kang dianggo uga kabupatèn alternatif kang dumunung ing kapuloan Halmahera, Kapuloan Maluku, Indonésia. Kanggo péranganing Provinsi Maluku Lor, Pulo iki dumunung ing tlatah Indonésia sisih Lor.

Kabupatèn Pulo Morotai diresmèkaké déning Mentri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, ing tanggal 29 Oktober 2008, saka kasil pangembangan saka Kabupatèn Halmahera Lor.

Tapel Wates[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Segara Halmahera
ing sisih kidul karo: Selat Morotai
ing sisih kulon karo: Segara Halmahera
ing sisih wétan karo: Segara Halmahera

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]


  1. ^ "Perpres No. 6 Tahun 2011". 2011-02-17. Dijupuk 2011-05-23.