Provinsi Silesia Hilir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
województwo dolnośląskie
POL województwo dolnośląskie flag.svg Lower Silesia-CoatOfArms.png
Gendéra Provinsi Silesia Hilir Lambang Provinsi Silesia Hilir
Wojewodztwo dolnoslaskie.png

Provinsi Silesia Hilir ing Polen

Katrangan cekak
Kutha krajan Wrocław (Breslau)
Jembar 19.946 km²
Padunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


2.888.232 jiwa
144,8/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


3
26

Kalurahan 169
Babagan administratif

Dolnoslaskie powiaty.png

Provinsi Silesia Hilir utawa provinsi Silesia Ngisor (Polen województwo dolnośląskie) iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Wrocław (Breslau). Sing ndunungi cacahé ana 2.888.232 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999. Sadurungé taun 1945, provinsi iki tlatah Jerman lan diarani provinsi Niederschlessien, péranganing Karaton Prusia.