Menyang kontèn

Provinsi Lubusz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
województwo lubuskie
Gendéra Provinsi Lubusz Lambang Provinsi Lubusz


Provinsi Lubusz ing Polen

Katrangan cekak
Kutha krajan Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra
Jembar 13.985 km²
Padunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


1.009.500
72/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


2
12

Kalurahan 83
Babagan administratif

Provinsi Lubusz (Polen województwo lubuskie) iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané ana loro yaiku Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra. Sing ndunungi cacahé ana 1.009.500 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999 saka wewengkon Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra, mulané kutha krajané ana loro. Jeneng provinsi iki dijupuk saka tlatah Tanah Lebus sing tau dadi wewengkon Karaton Polen ing Abad Madya. Tlatah iki dijenengaké miturut kutha Lubusz utawa Lebus sing saiki ana ing nagara Jerman lan papané ana ing sisih kulon kali Oder.

Sadurungé taun 1945 provinsi iki wewengkon nagara Jerman lan sawisé Perang Donya II diserahaké marang Polen