Provinsi Lubusz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
województwo lubuskie
POL województwo lubuskie flag.svg POL województwo lubuskie COA.svg
Gendéra Provinsi Lubusz Lambang Provinsi Lubusz
Wojewodztwo lubuskie.png

Provinsi Lubusz ing Polen

Katrangan cekak
Kutha krajan Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra
Jembar 13.985 km²
Padunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


1.009.500
72/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


2
12

Kalurahan 83
Babagan administratif

Woj lubuskie adm.png

Provinsi Lubusz (Polen województwo lubuskie) iku propinsi utawa ka-woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané ana loro ya iku Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra. Sing ndunungi cacahé ana 1.009.500 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999 saka wewengkon Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra, mulané kutha krajané ana loro. Jeneng propinsi iki dijupuk saka tlatah Tanah Lebus sing tau dadi wewengkon Karaton Polen ing Abad Madya. Tlatah iki dijenengaké miturut kutha Lubusz utawa Lebus sing saiki ana ing nagara Jerman lan papané ana ing sisih kulon kali Oder.

Sadurungé taun 1945 propinsi iki wewengkon nagara Jerman lan sawisé Perang Donya II diserahaké marang Polen