Menyang kontèn

Provinsi Opole

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
województwo opolskie
Gendéra Provinsi Opole Lambang Provinsi Opole


Provinsi Opole ing Polen

Katrangan cekak
Kutha krajan Opole
Jembar 9.412,47 km²
Padunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


1.055.667
112/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


1
11

Kalurahan 71
Babagan administratif

Provinsi Opole (Polen województwo opolskie) iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Opole. Sing ndunungi cacahé ana kira-kira 1 yuta jiwa. Provinsi iki pusaté kaum minoritas Jerman ing Polen. Minimal 10% sing ndunungi provinsi iki keturunan ètnis Jerman.

Tlatah iki péranganing tlatah Éropa Silesia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999.

Uga delengen[besut | besut sumber]


Provinsi Opole

Kutha swatantra (kutha otonom): Opole
Powiat (kabupatèn): Brzeg | Głubczyce | Kędzierzyn-Koźle | Kluczbork | Krapkowice | Namysłów | Nysa | Olesno | Opole | Prudnik | Strzelce