Provinsi Opole

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
województwo opolskie
POL województwo opolskie flag.svg POL województwo opolskie COA.svg
Gendéra Provinsi Opole Lambang Provinsi Opole
Wojewodztwo opolskie.png

Provinsi Opole ing Polandia

Katrangan cekak
Kutha krajan Opole
Jembar 9.412,47 km²
Padunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


1.055.667
112/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


1
11

Kalurahan 71
Babagan administratif

Woj opolskie adm.png

Propinsi Opole (Polandia województwo opolskie) iku propinsi utawa ka-woiwoda-n ing Polandia. Propinsi iki kutha krajané Opole. Padunungé cacahé ana kira-kira 1 yuta jiwa. Propinsi iki pusaté kaum minoritas Jerman ing Polandia. Minimal 10% padunung propinsi iki keturunan etnis Jerman.

Tlatah iki bagéyan saka tlatah Éropah Silesia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Propinsi iki diadegaké ing taun 1999.

Uga delengen[besut | besut sumber]


POL województwo opolskie COA.svg Provinsi Opole

Kutha swatantra (kutha otonom): Opole
Powiat (kabupatèn): Brzeg | Głubczyce | Kędzierzyn-Koźle | Kluczbork | Krapkowice | Namysłów | Nysa | Olesno | Opole | Prudnik | Strzelce


Cithakan:Propinsi ing Polandia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Opole&oldid=1024372"