Provinsi Warmia-Mazuria

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
województwo warmińsko-mazurskie
POL województwo warmińsko-mazurskie flag.svg Warminsko-mazurskie herb.svg
Gendéra Provinsi Warmia-Mazuria Lambang Provinsi Warmia-Mazuria
330px-WarmMazur map.png

Provinsi Warmia-Mazuria ing Polandia

Katrangan cekak
Kutha krajan Olsztyn
Jembar 24.202 km²
Padunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


1.460.900 jiwa
59/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


2
19

Kalurahan 116
Babagan administratif

Warminsko-Mazurskie powiaty.png

Propinsi Warmia-Mazuria (Polandia województwo warmińsko-mazurskie) iku propinsi utawa ka-woiwoda-n ing Polandia. Propinsi iki kutha krajané Olsztyn. Padunungé cacahé ana 1.460.900 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Propinsi iki diadegaké ing taun 1999. Miturut sajarah, tlatah propinsi iki, bagéyan kidul Prusia Wétan sing tau dadi wewengkon nagara Prusia utawa Jerman. Sawisé Perang Donya II tlatah iki diserahaké Polandia lan padunung Jerman padha diusir utawa dipatèni.

Cithakan:Propinsi ing Polandia