Provinsi Pomerania Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Provinsi Pomerania Kulon
Województwo zachodniopomorskie
Provinsi (Voivodeship)
Gendéra Provinsi Pomerania Kulon
Gendéra
Coat of arms of Provinsi Pomerania Kulon
Coat of arms
Pernahé ing Polen
Pernahé ing Polen
Pamérangan kabupatèn (counties)
Pamérangan kabupatèn (counties)
Koordhinat (Szczecin): 53°25′N 14°35′E / 53.417°N 14.583°E / 53.417; 14.583Koordhinat: 53°25′N 14°35′E / 53.417°N 14.583°E / 53.417; 14.583
Nagara  Polen
Kutha krajan Szczecin
Kabupatèn(County)
Laladan
 • Total 22.896 km2 (8,840 sq mi)
Cacah warga (31-12-2014)
 • Total 1.715.431
 • Pepadhet 75/km2 (190/sq mi)
 • Urban 1.170.105
 • Rural 523.428
Plat nomer Z
Situs wèb Zachodniopomorski Urząd Wojewódzki w Szczecinie
  • isih dibagi dadi gmina cacah 114


Provinsi Pomerania Kulon (Polen województwo zachodniopomorskie) iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Szczecin (Stettin). Sing ndunungi cacahé ana 1.694.865 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999.