Priyanka Chopra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Priyanka Chopra
Celebs grace the '21st Lions Gold Awards 2015'.jpg
Chopra at the Filmfare Magazine launch in Mumbai, October 2008
Lair (1982-07-18) 18 Juli 1982 (umur 37)
Jamshedpur, Jharkand, India
BangsaIndian
PakaryanActress, singer
Taun aktif2002–present

Priyanka Chopra (प्रियंका चोपड़ा) (1982-07-18) 18 Juli 1982 (umur 37), artis saka India.[1] Wong tuané jenengé Jharkhand saka wong tuwa Ashok Chopra lan Madhu Akhauri.[1] Chopra awit cilik urip ning Bareilly, Uttar Pradesh, Newton, Massachusetts.[1] Priyanka Chopra sempet sinau ning perguruan tinggi ning Jai Hind College, Mumbai.[1] Nanging kuliyahé ditinggal sawisé menangaké gelar Miss World.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Sadurungé miwiti karir akting, dhèwèké iku model.[1] Jenengé wiwit dikenal sawisé menangaké gelar Miss World ning taun 2000.[1] Dhèwèké uga sok dijuluki 'Piggy Chops', jejuluk mau amarga aktingé ning filem BLUFFMASTER.[1] Chopra miwiti debuté ning filem THAMIZHAN nalika taun 2002 dadi Priya.[1] Chopra wiwit dilirik déning para prodhuser rekama awit tampil ning filem iki.[1] Dhèwèké olih pujian amarga aktingé kang natural.[1]

Akiré dhèwèké bisa mbintangi filem box office.[1] Film-filem kang dibintangi dhèwèké ya iku taun 2004, PLAN, KISMAT lan ASAMBHAV ora patiya dilirik déning para masarakat.[1] Nanging dhèwèké sempet olih bebungah amrga filem komedi romantis ning MUJHSE SHAADI KAROGI bebarengan karo Salman Khan lan Akshay Kumar.[1] Ora namung iku, dhèwèké uga mbintangi filem kang judhulé AITRAAZ, ning filem mau dhèwèké mainaké tokoh jahat.[1] Nanging ning filem iki dhèwèké sempet ngeraih Filmfare Best Supporting Actress Award.[1] Awit iku kariré ning donya akting tambah mantep.[1]

Chopra sempet dadi pembawa acara ning reality show FEAR FACTOR – KHATRON KE KHILADI LEVEL 3.[1] Dhèwèké nggantikaké aktor Akshay Kumar kang dadi pambawa acara dua mangsa sadurungé.[1] Acara mau ditayangaké ning tanggal 6 September 2010.[1]

Dhèwèké sempet partisipasi ning tur TEMPTATIONS nalika taun 2004 bebarengan karo artis Bollywood liyané, kaya ta karo Shahrukh Khan, Saif Ali Khan, Rani Mukerji, Preity Zinta lan Arjun Rampal.[1] Ning tanggal 12 Dhésèmber 2009, dhèwèké hadir dadi juri ning kompetisi Miss World 2009 kang diadakaké ning Johannesburg, Afrika.[1] Dhèwèké uga njabat dadi Duta UNICEF ning taun 2010.[1]

Ning taun 2011 dhèwèké mutusaké kanggo njegur ning donya musik.[2] Dhèwèké wis dikontrak karo Universal Musik Group.[2]

FILMOGRAFI[1][besut | besut sumber]

  • 2002 THAMIZHAN
  • 2003 THE HERO: LOVE STORY OF A SPY
  • 2003 ANDAAZ
  • 2004 PLAN
  • 2004 KISMAT
  • 2004 ASAMBHAV
  • 2004 MUJHSE SHAADI KAROGI
  • 2004 AITRAAZ
  • 2005 BLACKMAIL
  • 2005 KARAM
  • 2005 WAQT: THE RACE AGAINST TIME
  • 2005 YAKEEN
  • 2005 BARSAAT
  • 2005 BLUFFMASTER!
  • 2006 TAXI NUMBER 9211
  • 2006 36 CHINA TOWN
  • 2006 ALAG
  • 2006 KRRISH
  • 2006 AAP KI KHATIR
  • 2006 DON – THE CHASE BEGINS AGAIN
  • 2007 SALAAM-E-ISHQ: A TRIBUTE TO LOVE
  • 2007 BIG BROTHER
  • 2007 OM SHANTI OM
  • 2008 MY NAME IS ANTHONY GONSALVES
  • 2008 LOVE STORY 2050
  • 2008 GOD TUSSI GREAT HO
  • 2008 CHAMKU
  • 2008 DRONA
  • 2008 FASHION
  • 2008 DOSTANA
  • 2009 BILLU
  • 2009 KAMINEY
  • 2009 WHAT'S YOUR RAASHEE?
  • 2010 PYAAR IMPOSSIBLE
  • 2011 7 KHOON MAAF
  • 2012 BARFEE

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x biografi Priyanka Chopra dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. a b berita Priyanka Chopra dipununduh tanggal 21 Agustus 2011