Saif Ali Khan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Saif Ali Khan
SaifAliKhan.jpg
Khan at the press conference of Lay's Chips (2008).
Lair (1970-08-16) 16 Agustus 1970 (umur 47)
New Delhi, India
Pakaryan Film actor, producer
Taun aktif 1992–present
Bojo Kareena Kapoor (2012–present)

Saif Ali Khan (सैफ अली खान (1970-08-16) 16 Agustus 1970 (umur 47)) dhèwèké iku aktor India lan aktor Bollywood.[1] Saif Ali Khan ya iku aktor lan prodhuser filem India kang wis njegur ning donya filem awit taun 1992.[1] Khan lair ning New delhi, India saka pasangan Mansoor Ali Khan Pataudi lan Sharmila Tagore.[1]

Khan tau nikah karo aktris Amrita Singh nalika sasi Oktober taun 1991.[1] Nanging, sawisé 13 taun bebrayan bareng sakloron mutusaké kanggo pisah ning taun 2004.[1] Saka nikahan mau, Khan anduwweni anak lanang kang dijenengi Ibrahim Ali Khan lan anak wadon kang arané Sara Ali Khan.[1] Anak loro mau saiki karo ibuné.[1]

Saiki Khan lagi njalin gayutan karo aktris Kareena Kapoor.[2] Hubungan mau wis katon serius, ana wara-wara manawa ning taun 2012 sakloron bakal nikahan.[2]

KARIR[besut | besut sumber]

Saif Ali Khan miwiti kariré dadi aktor, filem kaping pisanan kang dibintangi dhèwèké ya iku filem kang judhulé PARAMPARA.[1] Film kang dirilis ning taun 1993 ora olih atur sapala apik saka masarakat.[1] Dhèwèké nembé olih bebungah Filmfare Best Male Debut Award nalika mainaké peran ning filem AASHIQ AWARA.[1]

Kasuksesané iku anggawe dhèwèké olih tawaran kanggo mainaké peran ning filem YEH DILLAGI ning taun 1994.[1] Meski filem-filemé kang pisanan anggawe seneng para kritikus filem, nanging nyatané filem-filem mau gagal nembus box office.[1] Filmé kang pisanan Saif kang bisa nembus box office ya iku filem KYA KEHNA kang dirilis ning taun 2000.[1] Nganti saiki, ora kurang saka 45 filem kaya ta KAL HO NA HO, HUM TUM, SALAAM NAMASTE, EK HASINA THI, lan PARINEETA wis tau dibintangi dhèwèké.[1]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Film[1]:

  • 1992 PARAMPARA
  • 1993 AASHIQ AWARA
  • 1993 PEHCHAAN
  • 1994 IMTIHAAN
  • 1994 YEH DILLAGI
  • 1994 MAIN KHILADI TU ANARI
  • 1994 YAAR GADDAR
  • 1994 AAO PYAAR KAREN
  • 1995 SURAKSHAA
  • 1996 EK THA RAJA
  • 1996 BAMBAI KA BABU
  • 1996 TU CHOR MAIN SIPAHI
  • 1996 DIL TERA DIWANA
  • 1997 HAMESHA
  • 1997 UDAAN
  • 1998 KEEMAT: THEY ARE BACK
  • 1998 HUMSE BADHKAR KAUN
  • 1999 YEH HAI MUMBAI MERI JAAN
  • 1999 KACHCHE DHAAGE
  • 1999 AARZOO
  • 1999 BIWI NO.1
  • 1999 HUM SAATH-SAATH HAIN: WE STAND UNITED
  • 2000 KYA KEHNA
  • 2001 LOVE KE LIYE KUCHH BHI KAREGA
  • 2001 DIL CHAHTA HAI
  • 2001 REHNA HAI TERE DIL MEIN
  • 2002 NA TUM JAANO NA HUM
  • 2003 DARNA MANA HAI
  • 2003 KAL HO NAA HO
  • 2003 LOC KARGIL
  • 2004 EK HASINA THI
  • 2004 HUM TUM
  • 2005 PARINEETA
  • 2005 SALAAM NAMASTE
  • 2006 BEING CYRUS
  • 2006 OMKARA
  • 2007 EKLAVYA: THE ROYAL GUARD
  • 2007 NEHLLE PE DEHLLA
  • 2007 TA RA RUM PUM
  • 2007 OM SHANTI OM
  • 2008 RACE
  • 2008 TASHAN
  • 2008 WOODSTOCK VILLA
  • 2008 THODA PYAAR THODA MAGIC
  • 2008 ROADSIDE ROMEO
  • 2009 SANAM TERI KASAM
  • 2009 LOVE AAJ KAL
  • 2009 YOUNG VEER SINGH
  • 2009 KURBAAN
  • 2011 AARAKSHAN
  • 2011 AGENT VINOD
  • 2012 COCKTAIL

Producer[1][besut | besut sumber]

  • LOVE AAJ KAL (2009)
  • AGENT VINOD (2011)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p biografi Saif Ali Khan dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. ^ a b berita Saif Ali Khan dipununduh tanggal 21 Agustus 2011