Saif Ali Khan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saif Ali Khan
SaifAliKhan.jpg
Khan at the press conference of Lay's Chips (2008).
Lair (1970-08-16) 16 Agustus 1970 (umur 47)
New Delhi, India
Pakaryan Film actor, producer
Taun aktif 1992–present
Bojo Kareena Kapoor (2012–present)

Saif Ali Khan (सैफ अली खान (1970-08-16) 16 Agustus 1970 (umur 47)) dhèwèké iku aktor India lan aktor Bollywood.[1] Saif Ali Khan ya iku aktor lan prodhuser filem India kang wis njegur ning donya filem awit taun 1992.[1] Khan lair ning New delhi, India saka pasangan Mansoor Ali Khan Pataudi lan Sharmila Tagore.[1]

Khan tau nikah karo aktris Amrita Singh nalika sasi Oktober taun 1991.[1] Ananging, sawisé 13 taun bebrayan bareng sakloron mutusaké kanggo pisah ning taun 2004.[1] Saka nikahan mau, Khan anduwweni anak lanang kang dijenengi Ibrahim Ali Khan lan anak wadon kang arané Sara Ali Khan.[1] Anak loro mau saiki karo ibuné.[1]

Saiki Khan lagi njalin gayutan karo aktris Kareena Kapoor.[2] Hubungan mau wis katon serius, ana wara-wara manawa ning taun 2012 sakloron bakal nikahan.[2]

KARIR[besut | besut sumber]

Saif Ali Khan miwiti kariré dadi aktor, filem kaping pisanan kang dibintangi dhèwèké ya iku filem kang judhulé PARAMPARA.[1] Film kang dirilis ning taun 1993 ora olih atur sapala apik saka masarakat.[1] Dhèwèké nembé olih bebungah Filmfare Best Male Debut Award nalika mainaké peran ning filem AASHIQ AWARA.[1]

Kasuksesané iku anggawe dhèwèké olih tawaran kanggo mainaké peran ning filem YEH DILLAGI ning taun 1994.[1] Meski filem-filemé kang pisanan anggawe seneng para kritikus filem, ananging nyatané filem-filem mau gagal nembus box office.[1] Filmé kang pisanan Saif kang bisa nembus box office ya iku filem KYA KEHNA kang dirilis ning taun 2000.[1] Nganti saiki, ora kurang saka 45 filem kaya ta KAL HO NA HO, HUM TUM, SALAAM NAMASTE, EK HASINA THI, lan PARINEETA wis tau dibintangi dhèwèké.[1]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Film[1]:

  • 1992 PARAMPARA
  • 1993 AASHIQ AWARA
  • 1993 PEHCHAAN
  • 1994 IMTIHAAN
  • 1994 YEH DILLAGI
  • 1994 MAIN KHILADI TU ANARI
  • 1994 YAAR GADDAR
  • 1994 AAO PYAAR KAREN
  • 1995 SURAKSHAA
  • 1996 EK THA RAJA
  • 1996 BAMBAI KA BABU
  • 1996 TU CHOR MAIN SIPAHI
  • 1996 DIL TERA DIWANA
  • 1997 HAMESHA
  • 1997 UDAAN
  • 1998 KEEMAT: THEY ARE BACK
  • 1998 HUMSE BADHKAR KAUN
  • 1999 YEH HAI MUMBAI MERI JAAN
  • 1999 KACHCHE DHAAGE
  • 1999 AARZOO
  • 1999 BIWI NO.1
  • 1999 HUM SAATH-SAATH HAIN: WE STAND UNITED
  • 2000 KYA KEHNA
  • 2001 LOVE KE LIYE KUCHH BHI KAREGA
  • 2001 DIL CHAHTA HAI
  • 2001 REHNA HAI TERE DIL MEIN
  • 2002 NA TUM JAANO NA HUM
  • 2003 DARNA MANA HAI
  • 2003 KAL HO NAA HO
  • 2003 LOC KARGIL
  • 2004 EK HASINA THI
  • 2004 HUM TUM
  • 2005 PARINEETA
  • 2005 SALAAM NAMASTE
  • 2006 BEING CYRUS
  • 2006 OMKARA
  • 2007 EKLAVYA: THE ROYAL GUARD
  • 2007 NEHLLE PE DEHLLA
  • 2007 TA RA RUM PUM
  • 2007 OM SHANTI OM
  • 2008 RACE
  • 2008 TASHAN
  • 2008 WOODSTOCK VILLA
  • 2008 THODA PYAAR THODA MAGIC
  • 2008 ROADSIDE ROMEO
  • 2009 SANAM TERI KASAM
  • 2009 LOVE AAJ KAL
  • 2009 YOUNG VEER SINGH
  • 2009 KURBAAN
  • 2011 AARAKSHAN
  • 2011 AGENT VINOD
  • 2012 COCKTAIL

Producer[1][besut | besut sumber]

  • LOVE AAJ KAL (2009)
  • AGENT VINOD (2011)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p biografi Saif Ali Khan dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. ^ a b berita Saif Ali Khan dipununduh tanggal 21 Agustus 2011