Petualangan sherina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Petualangan sherina
Petualangan Sherina
DiprodhuseriMira Lesmana
Ditulis déningJujur Prananto
DibintangiSherina Munaf
Derby Romero
Didi Petet
Mathias Muchus
Ratna Riantiarno
Butet Kertaradjasa
Henidar Amru
Djaduk Ferianto]]
Dewi Hughes
Ucy Nurul
DimusikiElfa Secioria
Perusahaan
prodhuksi
Tanggal metu
14 Juni 2000
Suwéné
114 menit
NagaraIndonesia
BasaIndonesia, Sunda, Jawa
Rantaman2 yuta Rupiah
Kalarisan10 yuta Rupiah

Petualangan Shérina ya iku filem komedi petualangan musik sing digawé tahun 2000 dening Mira Lesmana. Filem sing disutradarai Riri Riza iki lakoné ya iku Sherina Munaf, Derby Romero, Didi Petet, Mathias Muchus, Ratna Riantiarno, lan Butet Kertaradjasa. Panulis naskah filem iki ya iku Jujur Prananto, lan musiké disusun dening Elfa Secioria.[1]

Ringkesan cerita[besut | besut sumber]

Shérina iku bocah cilik sing pinter, sregep, lan seneng nembang. Dhèwèké manggon ing Jakarta karo wong tuwane, Bapak lan Ibu Darmawan (Mathias Muchus lan Ucy Nurul). Nanging, Shérina kudu ninggalaké kanca-kancané nalika bapaké nampa kerja dadi agronomis, ing perkebunan ing Lèmbang duwèké Ardiwilaga (Didi Pètèt). Ing lingkungan anyar, dhèwèké cepet adaptasi lan éntuk kanca anyar. Nanging, dhèwèké dadi target para pembully kelas, kalebu bocah lanang sing jenengé Sadam (Derby Romero) lan kanca loro. Dhèwèké kerep ngganggu bocah sing luwih ringkih. Shérina ora bisa nampa perawatan kasebut lan dhèwèké nglumpukaké kanca sakelas kanggo perjuangan nglawan Sadam. Nalika dhèwèké ngancani bapaké menyang kebon, dhèwèké ngerti yen Sadam iku putrané Ardiwilaga sing ragil lan paling disayang. Bapak lan ibune Sadam uga nyeluk anak lanangé iki "yayang".

Shérina lan Sadam padha nantang supaya menek bukit cedhak lan, nalika tekan panggoné, Sadam nyoba ninggalaké Shérina. Shérina nyoba golèk dalan bali menyang perkebunan nanging kapethuk wong gedé sing ngaku jenengé Mastur. Bareng lunga menyang mobil sing katon tibakno wong liya kancane Mastur jenengé Pak Radèn. Nalika Pak Radèn mènèhi isyarat supaya Shérina mlebu mobil, Shérina krungu swarané Sadam saka njero mobil sing ngandhani dhèwèké supaya ndang mlayu. Shérina lolos lan, nalika papat panculik iku ngaléh, Shérina ngetutaké dhèwè. Dhèwèké nemokaké yen Mastur lan Pak Radèn mau ditugasaké nyulik Sadam dening pengusaha licik jenengé Kertarajasa (Djaduk Ferianto), sing pengin nuku perkebunan kanggo ngrampungaké proyek pembangunané.

Nalika penculik nyoba nilpun Ardiwilaga, dhèwèké tekan garwané (Ratna Riantiarno) lan ngandhani supaya nyiyapaké dhuwit tebusan 3 milyar. Dhèwèké setuju karo kondisi kasebut lan ngyakinaké bojoné supaya ngedol tanah kasebut marang Natasya (Henidar Amroe), sing wis nawaraké 2 milyar dina sadurungé. Mengko, ing panggon ndhelik para penculik mau, Shérina bisa ngluwari Sadam nalika para pengawal lagi turu. Bocah loro kuwi njupuk dokumèntasi sing nyambungaké preman menyang Kertarajasa banjur uwal menyang observatorium cedhak, ngendi padha nginep ing wayah wengi. Ing Jakarta, Kertarajasa nari karo calon garwané, Natasya, lan negesaké manawa bakal ngetokaké proyèk kasebut pas dina sawisé perkebunan kasebut sah.

Ésuk-ésuk Sadam lara banget. Shérina nyoba metu saka observatorium liwat lawang ngarep, nanging lawangé dikunci lan penculik mau ana ing njaba. Kanggo ngèwangi Sadam dhèwèké mudhun tembok observatorium, banjur mlayu, nanging dikejar dening rong penculik. Shérina mlayu menyang désa kang cedhak observatorium, cilakané Sadam kacekel. Shérina akhiré tekan omahé Ardiwilaga nalika Ardiwilaga arepé nandhatangani akta tanah menyang Natasya. Rencana Natasya lan Kertarajasa kabukak. Polisi cepet-cepet nangkep Natasya lan Kertarajasa, lan nalika para penculik nyoba ngumpulaké tebusan, dhèwèké uga dicekel.

Shérina lan Sadam bali sekolah sawisé prèian karo kanca-kanca. Sadam akhiré setuju nglèrèni bullying kanca-kancané.

Pemeran[besut | besut sumber]

Terusan[besut | besut sumber]

Filem Petualangan Shérina iki ana terusané ya iku Petualangan Shérina 2 sing dijadwalaké rilis taun 2021.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Teaser filem Petualangan Sherina 2

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Riza, Riri (2000-06-14), Petualangan Sherina, Miles Productions, dibukak ing 2021-10-23