Dewi Hughes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dewi Hughes

Désak Made Hugeshia Dewi ning masarakat dhèwèké kondhang karo jeneng Dewi Hughes (lair ing Tabahan, Bali, 2 Maret 1971; umur 48 taun) ya iku, bintang filem, penulis lan aktivis sosial kang asalé saka Indonésia.[1] Saiki dhèwèké lagi sibuk anggoné proyek ning pendidikan donya bocah lan ngadegaké Dewi Hughes Foundation Internasional (DHFI) uga duwé I-Hughes Scholling, ya iku lembaga pendidikan kang menehaké pendidikan alternatif.[1] Ora namung iku, dhèwèké kang wis dadi mantan presenter program Angin Malam (RCTI), Mimpi Kali Yee (SCTV) uga nganakaké pendidikan presenter kanggo bocah.[1] Penulis buku Kamu Juga Bisa Jadi Presenter Cilik iki, uga aktif ngomong babagan trafficking (dagang manungsa).[1] Malah, saiki dhèwèké dadi duta trafficking nasional kanggo mbrantas trafficking ning Indonésia.[1]

Hughes iku garwa saka aktivis Roy Imanuel,sawisé nikahané karo Ahmad Hestiafin kang mantan karyawan PT Freeport, Irian Jaya iku gagal dilakoni déning dhèwèké.[1] Amarga dhèwèké ngerti manawa minat maca ning Indonésia ana ning tingkat loro paling dhuwur bab buta aksara ning donya.[2] Kanggo gawé bocah remen anggoné maca, Hughes gawé taman bacaan ning mall kang uga nyediani dolanan lan bebungah supaya akèh sing teka.[2]

Hughes ngrasa manawa buku dongèng iku bisa gawé bocah seneng anggoné maca buku.[2] Karo carita kang ora patiya abot lan gambar-gambar kang lucu bakal gawé bocah seneng anggoné maca.[2] Wong tuwa kang sok macakaké dongèng déning anaké uga ana kauntungané kanggo wong tuwané.[2] Wong tuwa kang sok macakaké dongèng déning anaké, anaké bakal ngrasa familiar marang suarané wong tuwané dadi tambah cedhak uga karo wong tuwané.[2]

Sasuwené vakum ning donya hiburan Indonésia, dhèwèké gawé taman bacaan ning mall, ana meeting room, corner anak, kumpulé wong tuwa, bocah-bocah uga bisa dolanan.[3] Kita uga bisa ngarepaké minat bocah, bisa nongkrong sakaliyan maca.[3] Wis mlaku sataun suen, ning kono wis ana ornamen anyaran, rolling buku koleksiné uga wis ana 2000 buku.[3] Inspirasiné saka Yayasan Internasional Dewi Hughes, pisan olih saka kementrian pendidikan.[3] gawé taman bacaan ning mall lan rumah sakit.[3] Sakabehé ana 20 panggon, 13 ana ning mall.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f biografi Dewi Hughes dipununduh tanggal 28 September 2011
  2. a b c d e f Dewi Hughes dipununduh tanggal 28 September 2011
  3. a b c d e f berita Dewi Hughes dipununduh tanggal 28 September 2011