Derby Romero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Derby Romero
Derby Romero.jpg
Lair Martua Rumero Derby Nainggolan
Pakaryan aktor,penyanyi
Taun aktif 2000-saiki
Bojo Gita Gutawa

Derby Romero utawa Martua Rumero Derby Nainggolan kang lair ing tanggal 8 Juni 1990 iku salah siji aktor Indonesia kang misuwur sawisé main ing filem Petualangan Sherina. Derby Romero kang agamané Protèstan iki uga tau main ing filem Janus Prajurit Terakhir.[1]

Derby tau duwé gayutan kang rinaket sasuwéné rong taun karo Inggrid Pangalila. Nanging, gayutan iku kudu rerampungan ing taun 2009. Derby uga tau duwé gayutan kang raket karo Dinda Kanyadewi. Derby karo Gita Gutawa main ing filem Love In Perth lan duet ing OST filem iku Cinta takkan salah. Duet iki ngasilaké pahargyan ing Indonesian Movie Awards taun 2011, minangka Original Soundtrack favorit dhéwé.

Karir[besut | besut sumber]

Derby Romero pisanan main ing filem Petualangan Sherina taun 2000 bebarengan karo artis Sherina Munaf. Saliyané main ing layar lebar, Derby uga njajal main ing sinétron. Derby njajal akting ing FTV kang diprodhuksi déning MNC Pictures ing taun 2008. Dhèwèké uga tau main ing sinétron Kepompong kang dibabarake déning SCTV.

Sawisé Petualangan Sherina, Derby uga tau main ing filem layar lebar liyané yang irah-irahane Janus: Prajurit Terakhir ing taun 2003. Saliyané akting, Derby uga tau nyoba dadi presenter ing acara FANTASIANA kang dibabarake déning TransTV ing taun 2002.

Cathetan suku[besut | besut sumber]