Menyang kontèn

Dinda Kanyadewi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Dinda Kanya Dewi

Dinda Kanyadewi yaiku bintang sinétron lan modhél kang uga maén ing layar lebar kang lair ing Jakarta nalika 5 Fèbruari 1987.[1] Dinda duwé hobby acting, nyanyi, lan foto-foto.[2] Tanah kelairan Dinda yaiku ing Balikpapan.[1] Dinda lair saka pasangan Surya Saputra Yudanagara lan Tuti Mutia Naradirja.[2] Dinda paling seneng maca novèl.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Dinda yaiku aktris kang main ing akèh filem. Film kang tau dimainaké déning Dinda Kanyadewi yaiku:[1]

Dinda uga main ing sinétron. Sinétron kang tau dimainaké Dinda, yaiku:[2]

Dinda kacathet tau main dadi modhèl ing video klip grup band, yaiku Letto, Kahitna, Ungu, Samson, lan Vagetos.[1][2] Saliyané dadi modhél ing video klip lan main filem, Dinda uga tau main ing iklan.[1] Iklan kang tau dibintangi Dinda Kanyadewi yaiku iklan Marina UV White, Funtime, Piatoz, lan Zinc.[1]

Dinda uga main ing iklan Hers Protex vèrsi "ngganjel".[3]

Préstasi[besut | besut sumber]

Préstasi kang tau disabet Dinda Kanyadewi yaiku:[1]

  • finalis Gadis Sampul ing taun 2002
  • Aktris Ingkang maragani Pendamping Ngetop ing acara SCTV Award taun 2010, minangka perané ing sinétron CINTA FITRI.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g (kaundhuh tanggal 6 Maret 2011)
  2. a b c d e "(kaakes tanggal 6 Maret 2011)". Diarsip saka sing asli ing 2012-08-14. Dibukak ing 2011-03-07.
  3. [1]