Perang Révolusi Amérika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Perang Révolusi Amérika (17751783)—uga dikenal minangka Perang Kamardikan Amérika—iku sawijining perang sing kedadéyan antara Britania Raya lan para pendhukung révolusi saka 13 koloni Britania ing Amérika Lor. Ka-13 koloni iku yakuwi koloni New Hampshire, koloni Massachusetts, koloni Rhode Island, koloni Connecticut, koloni New York, koloni New Jersey, koloni Pennsylvania, koloni Delaware, koloni Maryland, koloni Virginia, koloni North Carolina, koloni South Carolina, lan koloni Georgia. Perang sing banjur ngambra-ambra nganti tekan njaba Amérika Lor Britania (British North America) iki rampung kanthi dibusaké kakuwasan Britania marang katelulas koloni kasebut lan diwangun negara Amérika Sarékat.

Istilah Perang Révolusi utawa Révolusi Amerika uga sering dipigunakaké kanggo ngarujuk marang prastawa iki—senadyan sing pungkasan uga klebu perkembangan pulitik lan sosial sadurungé lan sawisé perang kasebut.

Latar wuri perang yakuwi amarga Perang Pitung Taun antara Britania Raya lan Prancis (1756-1763) ngrebutaké Quebec sing dimenangaké déning Britania.