Paya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paya segara ing Florida, Amerika Serikat

Paya utawa uga diarani kanthi jeneng paya-paya yaiku salah sawijininh jinis lemah teles sing dibentuk saka sawah-sawah sing asring utawa asring dileboni banyu . [1] Paya punika rawa, cethek utamané lemah dening suket kayata Wlingi, Kumbuh, reeds, utawa Herb jenis Lily, lotus lan kaya. Kadhangkala ana, nanging arang, tanduran Woody sing saya suwe saya gedhe. lingkungan Marsh bisa flooded dening banyu seger, brackish utawa asin .

Paya bisa uga kalebu bagean saka ekosistem sing luwih gedhe, kayata alas bakau utawa alas rawa . Utawa, wilayah ekoton (transisi) antarane tlaga, kali lan alas rawa banyu tawa, .

Wilayah swampy iki asring sugih spesies iwak, dadi habitat penting kanggo macem-macem satwa liar, utamane manuk, bebek liar lan geese liar. Uga macem-macem jinis buaya lan reptil liyane kayata pythons lan anacondas .

Penguraian ( pereputan ) bagean tanduran sing tenggelam ing njero maya ngasilake gas rawa, sing kadhangkala ora ngganggu dhewe lan nggawe geni sing misterius; fenomena sing ana ing negara-negara Kulon asring ana hubungane karo jin utawa hantu banyu / hutan sing diarani Will o 'the wisp, Jack-o'-lantern, utawa sprite .

Cathetan[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]