Glagah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Glagah
Sacchar sponta 140531-0600 tdp.JPG
Tuwuhan glagah Saccharum spontaneum
dari Cihideung Ilir, Ciampéa, Bogor
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Monokotil
Unranked: Commelinids
Ordho: Poales
Famili: Poaceae
Subfamili: Arundinoideae
Tribe: Arundineae
Génus: Saccharum
Spésies: S. spontaneum
Jeneng binomial
Saccharum spontaneum
L.[1]
Sinonim

sinonim selengkapnya pada The Plant List[2]

Glagah utawa gelagah (Saccharum spontaneum)[3] ya iku jinis suket gedhé anggota suku Poaceae. Glagah sumebar ing laladan tropika lan ugahari, dikenal kanthi pira-pira jeneng lokal kaya ta : galoga (Bat.); gĕlagah, tĕbu salah (Mly.); galagah, kalagah (Min.); tĕbiu (Lamp.); kifo-kifo (Engg.); kaso (Sd.); ghalaghas, tĕbhu sala (Md.); glagah (Bl.); tlĕngat (Sas.); kĕnu (Bm.); tatebu (Timor); saraw, hèpu (aneka dialek di Sulut); dalina, kakano dasosoöra, bongo-bongo, jojo, siuhu (Maluku Utara)[4]. Ing basa Inggris diarani Wild cane (jarwané : tebu alas) utawa Kans grass.

Referensi[besut | besut sumber]

  1.  Austria. 1771. Mantissa plantarum altera. Generum editionis VI. & specierum editionis II. 2: 183. Holmiae :Impensis Direct. Laurentii Salvii.
  2. The Plant List: Saccharum spontaneum L.
  3. KBBI: gelagah
  4.  Austria 1987. Tumbuhan Berguna Indonesia I: 161-2. Badan Litbang Kehutanan, Departemen Kehutanan. Jakarta. (versi berbahasa Belanda -1922- I: 108-9)