Panitia Persiapan Kamardikan Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Panitia Persiapan Kamardikan Indonésia (PPKI) (独立準備委員会 Dokuritsu Junbi Iinkai iku panitya sing diwangun tanggal 7 Agustus 1945 sing dipangajengi Ir. Soekarno amarga BPUPKI dianggep kacepetan péngin nindakaké proklamasi kamardikan.

Kaanggotaan[besut | besut sumber]

Wiwitané PPKI duwé anggota 21 (12 saka Jawa, 3 saka Sumatra, 2 saka Sulawesi, 1 saka Kalimantan, 1 saka Nusa Tenggara, 1 saka Maluku, 1 saka golongan Tionghoa). Susunan anggota PPKI ya iku:

  1. Ir. Soekarno (Ketua)
  2. Drs. Moh. Hatta (Wakil Ketua)
  3. Prof. Mr. Dr. Soepomo (Anggota)
  4. KRT Radjiman Wedyodiningrat (Anggota)
  5. R. P. Soeroso (Anggota)
  6. Soetardjo Kartohadikoesoemo (Anggota)
  7. Kiai Abdoel Wachid Hasjim (Anggota)
  8. Ki Bagus Hadikusumo (Anggota)
  9. Otto Iskandardinata (Anggota)
  10. Abdoel Kadir (Anggota)
  11. Pangeran Soerjohamidjojo (Anggota)
  12. Pangeran Poerbojo (Anggota)
  13. Dr. Mohammad Amir (Anggota)
  14. Mr. Abdul Abbas (Anggota)
  15. Mr. Mohammad Hasan (Anggota)
  16. Dr. GSSJ Ratulangi (Anggota)
  17. Andi Pangerang (Anggota)
  18. A.H. Hamidan (Anggota)
  19. I Goesti Ketoet Poedja (Anggota)
  20. Mr. Johannes Latuharhary (Anggota)
  21. Drs. Yap Tjwan Bing (Anggota)

Sabanjuré tanpa kinawruhan déning Jepang, kaanggotaan ditambah 6 ya iku:

  1. Achmad Soebardjo (Anggota)
  2. Sajoeti Melik (Anggota)
  3. Ki Hadjar Dewantara (Anggota)
  4. R.A.A. Wiranatakoesoema (Anggota)
  5. Kasman Singodimedjo (Anggota)
  6. Iwa Koesoemasoemantri (Anggota)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]