Mas Sutardjo Kertohadikusumo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mas Sutardjo Kertohadikusumo
Gubernur Jawa Barat Sutardjo Kertohadikusumo.jpg
Gubernur Jawa Barat 1
Linggih
1945 – 1945
PrésidhènIr. Soekarno
Kang sadurungétidak ada, kalungguhan baru
Kang sawiséDatuk Djamin
[[Ketua Dewan Pertimbangan Agung]] 3
Linggih
1948 – 1950
PrésidhènIr. Soekarno
Kang sadurungéRAA Wiranatakusuma
Kang sawiséIr. Soekarno
Rerincèn dhiri
LairMas Sutardjo Kertohadikusumo
(1892-10-22)Oktober 22, 1892
Nèderlan Kunduran, Blora, Jawa Tengah
PatiDhésèmber 20, 1976(1976-12-20) (umur 84)
Jakarta Indonésia
AgamaIslam

Mas Sutardjo Kertohadikusumo (lair ing Blora, Jawa Tengah, 22 Oktober 1892 – pati ing Jakarta, 20 Dhésèmber 1976 ing umur 84 taun) ya iku gubernur sepisanan Jawa Barat. Miturut UU No. 1 Tahun 1945, laladan Jawa Barat saikine dadi laladan otonom provinsi. Sanajan dadi Gubernur Jawa Barat, nanging kantore ora ing Jakarta. Sutardjo minangka tokoh nasional ya iku anggota Komite Nasional Indonésia Pusat (KNIP). Dhèwèké penggagas Petisi Sutarjo. Petisi iki diajukake ing 15 Juli 1936, marang Ratu Wilhelmina sarta Staten Generaal (parlemen) Walanda. Petisi iki diajukake jalaran ora mareme rakyat marang kebijakan pulitik Gubernur Jenderal De Jonge. Saliyané iku, dhèwèké uga dadi Ketua DPA.