Panganggo:Meursault2004/Kaca Utama02

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng Rawuh!

Sugeng Rawuh Wonten ing Wikipédia Abasa Jawi

Sapunika wonten 55.393 artikel kanthi 39.426 pangagem ingkang kacathet. You don't speak Javanese? Find more about this language!


Budaya
Budaya
Èlmu
Èlmu
Filsafat
Filsafat
Geografi
Geografi
Jawa
Jawa
Sejarah
Sajarah
Masyarakat
Sosiologi
Seni
Seni
Tokoh
Tokoh
Wayang
Wayang
Artikel pinilih wulan punika
Pagelaran binuka kanggo balèt Ramayana Prambanan. Tontonan ing pagelaran binuka mung ginelar saka sasi Mèi tekan Oktober.
Pagelaran binuka kanggo balèt Ramayana Prambanan. Tontonan ing pagelaran binuka mung ginelar saka sasi Mèi tekan Oktober.

Balèt Ramayana Prambanan iku tontonan kang nggabungaké jogèd lan sandiwara tanpa pacelathon, ingusung saka carita Ramayana lan ginelar ing cedhak Candhi Prambanan ing Pulo Jawa, Indonésia. Balèt Ramayana Prambanan minangka balèt kang ajeg dhéwé mitontonaké balèt Ramayana wiwit taun 1961. Pamilihé wujud balèt kanggo mitontonaké wiracarita Ramayana iku amarga balèt nengenaké obahing awak kanggo mahyakaké surasa, tanpa pacelathon, mula ingajab bisa dingertèni para kang nonton saka manéka latar wuri budaya lan basa. Carita Ramayana isi bab lelakoné Rama nylametaké Sinta kang dibedhog ratu Alengka, ya iku Rahwana. Balèt Ramayana Prambanan lumrah kagelar saben dina Selasa, Kemis, lan Sabtu. Gelaran ing pagelaran binuka mung ing mangsa katiga. Kajaba iku, gelaran katindakaké ing pagelaran tinutup. (Waca candhaké)

Artikel pilihan sanèsipun...


Gambar pinilih wulan punika

Close up grapes.jpg
Woh anggur dideleng saka cedhak

   
Prakawis Wikipèdia Jawi

Proyèk Wikipedia punika gadhah don ndamel bauwarna ingkang pepak piyambak ing sedaya basa ing saubengipun donya. Wonten kaca punika, sinten kémawon ingkang ngersakaken ngasta Wikipédia ing basa Jawi saged amujudaken. Saged mawi basa Jawi krama utawi saged ngoko. Ananging manawi saged, langkung saé manawi saged nyerat mawi basa krama. Isi Wikipedia wonten saandhaping Lisensi Dhokumèntasi Bébas GNU, tegesipun inggih bébas kaliyan bakal bébas ngantos salaminipun. Ugi kapurih kersa mriksani hak cipta kanggé katrangan langkung prakawis hak cipta, sumber kabikak, saha isi bébas. Kanggé pacoban mangga dhumateng njajal nyunting ing kothak wedhi
(katrangan ing basa Jawa ngoko)

Prastawa énggal

  • 13 Nov Serangan téroris ageng ing Kitha Paris, Prancis. Sapunika wonten 128 tiyang tiwas lan 300 tatu-tatu. (sumber)
  • 10 Nov Manten Kanselir Jerman Kulon, Helmut Schmidt, séda mawi yuswa 96 taun.
  • 31 Okt Maskapé Rusia Metrojet Pamiberan KGL 9268, sawijining A 321, dhawah ing Semenangjung Sinai nalika miber saking Sharm el Sheik dhumateng St. Petersburg. Pesawat punika mbekta 214 panumpang saha 7 awak kapal, kalebu 17 laré alit. (Reuters)
  • 25 Okt Bar Karaoké Inul Vizta ing Menado, Sulawesi Lor kabesmi lan niwasaken minimal 12 tiyang. Puluhan tiyang sanèsipun kedhah dipunopname ing griya sakit amergi tatu utawi ambegan asep. (Kompas)
  • 25 Okt WNI korban dagang manungsa ing Arab Saudi saged dipunslametaken lan wangsul dipunkintun dhateng Indonésia. (Kompas)
  • 20 Okt Korban prastawa surung-surungan ing Mina, Arab Saudi (24 September 2015), miturut Associated Press, sakirangipun wonten 2.177 jiwa. (ca.news.yahoo.com)
  • 16 Okt KLM, maskapé pamiberan Walandi, nyadé pitung montor miber damelan Walandi Fokker 70 darbènipun dhumateng maskapé Papua Nugini, Air Niugini. Wiwit taun 2018 KLM Cityhopper jarak celak namung nganggé Embraer saking Brazilia kémawon. (nu.nl)



    sunting

    21 April wonten ing sajarah
  • Wikimedia-logo-20px.png Proyèk Wikimedia kagandhèng

    Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

    Wiktionary
    Bausastra Jawi
    Wikibooks
    Buku tèks kaliyan manual bébas abasa Jawi
    Wikidata
    Basis data bébas
    Commons
    Berkas multimédhia bébas
    Wikispecies
    Prakawis spésies
    Wikinews
    Sumber warta bébas
    Wikiquote
    Kumpulan kutipan
    Meta-Wiki
    Ko'ordinasi proyèk Wikimedia


    Wikipedia-logo-20px.png Wikipédia wonten ing basa sanèsipun
    • Langkung saking 2.000.000 artikel:

    English

    • Langkung saking 200.000 artikel:
    • Langkung saking 100.000 artikel:
    • Langkung saking 50.000 artikel:
    • Langkung saking 25.000 artikel:

    Daftar pepakStatistik multibasa
    Ko'ordinasi multibasaMiwiti Wikipedia énggal