On the Wings of Love (Séri Tivi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
On the Wings of Love
Gambar:Onthewingsoflove-titlecard.jpg
Kertu resmi kang sesirah On the Wings of Love
GenreKomidi, Sandhiwara
Digawé déningDindo C. Perez
Rondel P. Lindayag
Reggie Amigo
Dikembangaké déningRoldeo T. Endrinal
Julie Anne R. Benitez
Kylie Manalo-Balagtas
Ditulis déningBenedict Mique
Mariami Tanangco-Domingo
Nathaniel Arciaga
Allan Cuadra
ProduserAntoinette Jadaone
Jojo A. Saguin
Dan Villegas
Darnel Villaflor
Francis Pasion
DiparagakakéJames Reid
Nadine Lustre
Lagu pambuka"On the Wings of Love"
déning Kyla
Negara asalFilipina
Basa asliTagalog
Inggris
Kapampangan
Ilokano
Gunggung episode145 (dhaptar episode)
Prodhuksi
Eksekutif prodhuserArnel T. Nacario
ProdhuserEmerald C. Suarez
KapernahManila, Pilipina

San Francisco, Amérikah Sarékat
Napa Valley, Amérikah Sarékat
Talisay, Batangas, Pilipina
Ilocos, Pilipina
Danau Tahoe, Amérikah Sarékat

Antipolo, Pilipina
SinematografiHermann Claravall
Rodrigo Tinitigan
EditorRommel Malimban
Bernie Diasanta
Suwéné acara30-45 menit
ProdhuksiDreamscape Entertainment Television
Pambabaran
Saluran tiviABS-CBN
Format gambar480i SDTV
1080i HDTV
Lakuné acaraAgustus 10, 2015 (2015-08-10) – Fèbruari 26, 2016 (2016-02-26)
Kronologi
Acara kang gegayutanTill I Met You
Pranala jaba
Website

On the Wings of Love iku séri tivi komidi romantis Pilipina sing diarahké déning Antoinette Jadaone lan Jojo Saguin. Séri kang diparagakaké déning James Reid lan Nadine Lustre iki, dibyawarakaké ing wayah akèh-akèhé wong nonton tivi. Séri iki kalebu golongan acara kang dianggegana wayah wengi ing ABS-CBN's Primetime Bida lan bisa dideleng ing saindhenging donya lumantar The Filipino Channel ing tanggal 10 Agustus 2015,[1] kang nggantèni Bridges of Love.

Komidi romantis iki nyritakaké sakloron ya iku—Leah, cah wadon kang duwé impèn-impèn ing Amérika; lan Clark, wong lanang kang urip ing Amérika— kang dipeksa kanggo dhaup supaya bisa urip kanthi resmi lan nerusaké pagaweyané ing Amérikah Sarékat.

Séri iki rampung ing 26 Fébruari 2016 lan dipérang ing rong babak épisode. Rong épisode iku dumadi saka séri kang wis direkam dan dibesut, lan séri liyané ya iku kanthi acara live ing Ynares Center, Antipolo City. Acara live iku uga dibyawarakaké kanthi bebarengan antara ABS-CBN lan The Filipino Channel.[2][3]

Lakon carita[besut | besut sumber]

Leah Olivar (Nadine Lustre) urip ing kaanan kulawarga kang mlarat nanging seneng. Nalika dhèwèké 12 taun, ibuné Rona (Isay Alvarez) lunga menyang Amérikah Sarékat kanggo makarya supaya urip kulawargané luwih apik. Pungkasané, urip kulawargané saya apik kanggo Leah, mbakyuné, Tiffany (Bianca Manalo), lan bapaké, Sol (Joel Torre). Nanging, ana kedadéan sing marahi urip kulawargané owah salawasé amarga patiné Rona. Krungu kedadéan iku, Leah kepéngin lunga menyang Amérika lan minangkani impèn-impèn ibuné.

Sepuluh taun sabanjuré, impèn-impèn iku kasembadan amarga Leah éntuk visa kanggo pasanggiri koor ing San Francisco, California. Sawisé pasanggiri, Leah nambah suwéné urip ing San Francisco amarga kepéngin sowan menyang kuburan ibuné, lan golèk cara kanggo makarya kang sah ing Amérikah Sarékat. Nanging sasuwéné Leah ing Amérika, dhèwèké ora nemu kuburan ibuné, malah saya suwé visané dadi kadalu warsa. Saka kedadéan iku, uripé tambah susah amarga golèk gawéan ing Amérika saya angel.

Jack (Cherry Pie Picache), ibu manten pacangé Leah, Jigs (Albie Casiño), mrayogakaké supaya Leah bisa éntuk visané kanthi dhaup marang sawijing wong lanang. Saka panemuné Jack, Leah sarujuk. Amarga Leah ora duwé kanca ing Amérika, Jack kangelan kanggo sapa kang dadi pasangané Leah nalika dhaup. Siji-sijiné wong kang gelem dhaup karo Leah kanthi bayaran kang sithik ya iku ponakané lanang Jack, Clark (James Reid), kang wis manggon ing San Francisco 11 taun.

Sadurungé, uripé Clark nandhang sengsara nalika dhèwèké lunga menyang Amérikah Sarékat karo ibuné, Ofelia (Katya Santos), kanggo nemoni bapaké ing Amérika, Kenneth. Nalika ketemu, Kenneth ora ngakoni minangka Clark iku putrané, lan dumadakan Ofelia mati. Saka kedadeán iku, Clark manggon ing omah yatim. Ing kono Clark kerep disiksa. Amarga tresnané marang sedulur-seduluré ing Pilipina, Clark ngudi ing Amérikah Sarékat. Saka kaanan iku, Clark uripé kurang saka welas asih.

Sanadyan patemon kapisan kang ora nyenengaké, Leah lan Clark nglakoni uripé minangka pasangan kang palsu lan mangerteni sakloroné kanthi pengalaman lan pakulinan siji lan liyané supaya lulus wawanwicara ing Immigration and Naturalization Service (INS). Saya suwé, Leah lan Clark nemokaké apa kang disenengi siji lan liyané marang samubarang tartamtu. Sakloroné nyadhari menawa duwé pepinginan kang padha, ya iku kepingin kulawargané éntuk panguripan kang luwih apik.

Sakloroné miwiti rasa asih amarga padha-padha crita babagan apa kang dadi wadi ing uripé sakloroné. Banjur, dhaupé palsu Leah lan Clark dadi nyata.

Paraga[besut | besut sumber]

Paraga utama[besut | besut sumber]

  • James Reid minangka Clark Madinah
  • Nadine Lustre minangka Leah Olivar-Medina

Paraga pambiyantu[besut | besut sumber]

  • Cherry Pie Picache minangka Jacqueline "Tita Jack" Fausto
  • Joel Torre minangka Soliman "Tatang Sol" Olivar
  • Nanette Panemu minangka Pacita "Lola Pachang/Ima" Magtoto-Fausto
  • Albie Casiño minangka Diego "Jigs" Fausto
  • Bianca Manalo minangka "Manang Tiffany" Olivar-Carpio
  • Nico Antonio minangka Antonio "Tolayts" Carpio
  • Paulo Avelino minangka Simon Evangelista

Paraga tambahan[besut | besut sumber]

  • Isay Alvarez minangka Veronica "Nanang Rona" Martínez-Olivar/Wyatt
  • Matt Evans minangka Adrian Velasco
  • Nhikzy Gampang minangka Gabriel "Gabby" Olivar
  • Kyle Echarri minangka Brent Wyatt
  • Joseph Andre Garcia minangka Jordan Madinah
  • Laiza Comia minangka Jennifer "Jenny" Madinah
  • Bailey Uga minangka Harry Fausto
  • Ylona Garcia minangka Audrey Olivar
  • Ysabel Ortega minangka Angela Stevens-Fausto
  • Juan Miguel Severo minangka Rico
  • Benj Manalo minangka Axl
  • Rafael "Paeng" Sudayan minangka Kiko
  • Paolo O ' Hara minangka Abet Fausto
  • Jordan Kastil minangka Romer Fausto
  • Ruby Ruiz minangka Aling Lolit Carpio
  • Geraldine Villamil minangka Kapitana
  • Joel Saracho minangka Mama Lulu
  • Cheska Iñigo minangka Diana Stevens
  • Jhustin Agustin minangka Rodolfo

Paraga tamu[besut | besut sumber]

  • Katya Santos minangka Ofelia Fausto-Medina
  • Lee O ' Brian minangka Arthur Wyatt
  • Miguel Faustmann minangka Kenneth
  • Paduka King minangka Denzel
  • Jason Francisco minangka Cullen
  • Ynna Asistio minangka Maggie Regalado
  • Anna Luna minangka Juliet Perez
  • Japo Parcero minangka Monette
  • Paul Cabral minangka Gaun Wedding Desainer
  • Tandha McMahon minangka Ethan (Langkah-cak)
  • James Vincent Martínez minangka Andres Suntay
  • Anne Curtis minangka Dhéwé
  • Jobelle Salvador minangka Flora Evangelista
  • Josh Renault minangka enom Clark Madinah
  • Avery Balasbas minangka enom Leahh Olivar
  • JB Agustin minangka enom Diego "Jigs" Fausto
  • Belle Mariano minangka enom Tiffany Olivar

Produksi[besut | besut sumber]

Pamilihan paraga[besut | besut sumber]

Wiwitané paraga séri iki ya iku Coco Martin lan Nora Aunor, nanging Aunor ngurungaké amarga répot ngurusi gelaran ing GMA network. Pilihan kapindho tiba marang Judy Ann Santos minangka dadi pasangané Martin. Dumadakan, Santos ngurungaké amarga meteng. Pilihan katelu ya iku Sarah Geronimo, nanging dhèwèké ngurungaké amarga duwé jadwal kang répot. Martin uga répot karo séri tiviné, Ang Probinsyano. Pungkasané, paraga utama séri tivi iki diwenehaké marang James Reid lan Nadine Lustre lan sakloroné éntuk kontrak eksklusif saka ABS-CBN.

Lagu[besut | besut sumber]

Ing Maret 2015, penyanyi R&B Kyla direkam ing rong versi. Lagu séri iki, wiwitané dinyanyèkaké déning Jeffrey Osborne, banjur dinyanyèkaké manèh déning Regine Velasquez. Vidio musik lan lagu asliné dibabar tanggal 16 Mèi 2015 ing YouTube,[4] lan versi liyané kairing nganggo piano. Lagu iki pérangan saka volume siji Dreamscape Televisions of Love lan album gabungan saka tanggap warsané Kyla ka-15, My Very Best.[5][6]

Penyanyi Lagu
Kyla "On the Wings of Love"
James Reid lan Nadine Lustre "On the Wings of Love"
Erik Santos "Say You'll Never Go"
James Reid lan Nadine Lustre "Hanap-Hanap"
Daryl Ong "Stay"
James Reid "Randomantic"
James Reid "Bonfire Love Song"
James Reid "Babalik"
Jed Madela "If You Don't Want to Fall"

Perkara[besut | besut sumber]

Babak "Pulisi Joged" [besut | besut sumber]

Ing sawijining épisode, Clark (diparagakaké déning James Reid) éthok-éthok mikut, mbanda tangan, lan nyikep mripaté bojoné, Leah (diparagakaké déning Nadine Lustre). Leah kaget amarga bojoné, Clark joged-joged ing ngarepé nalika nganggo sragam pulisi. Sawisé kedadéan iku, kabèh paraga ngaturaké pangapura, amarga gawé kesendhu marang pulisi.

Panampan[besut | besut sumber]

Pambiji Tivi déning Media Nasional Kantar
(9:15 PM wèktu Pilipina)
épisode wiwitan  épisode pungkasan Dhuwur dhéwé Rata-rata Sumber
22.1%
27.8%
27.8%
20.9%
[7][8]

Pangaji lan nominasi[besut | besut sumber]

Taun Asosiasi Pangaji Golongan Nominee Result Source
2015 Star Cinema 2015 StarCinema.com.ph Awards Favorite TV Show On the Wings of Love Menang [9]
Global City Innovative College 1st GIC Innovation Awards for Television Most Innovative TV Series On the Wings of Love Menang [10]
2016 Guillermo Mendoza Memorial Scholarship Foundation 47th Box Office Entertainment Awards Prince of Philippine Television James Reid Menang [11]
Princess of Philippine Television Nadine Lustre Menang
Anak TV 18th Anak TV Seal Awards Household Favorite TV Program On the Wings of Love Menang [12]
Myx 11th MYX Music Awards Favorite Media Soundtrack Kyla for "On the Wings of Love" Menang [13]
Favorite Remake Kyla for "On the Wings of Love" Menang
University of Santo Tomas 12th USTV Students’ Choice Awards Students' Choice of Drama Program On the Wings of Love Menang [14]
Kapisanan ng mga Brodkaster ng Pilipinas 24th Golden Dove Awards Best TV Drama Program On the Wings of Love Menang [15]
Philippine Entertainment Portal The PEP List Year 3 Awards Primetime Series of the Year On the Wings of Love Menang [16]
Teleserye Supporting Actress of the Year Cherry Pie Picache Menang
Philippine Movie Press Club 8th PMPC Star Awards for Music Pop Album of the Year James Reid and Nadine Lustre for Jadine: On the Wings of Love Nominasi [17]
Male Pop Artist of the Year James Reid for Jadine: On the Wings of Love Nominasi
Female Pop Artist of the Year Nadine Lustre for Jadine: On the Wings of Love Nominasi
30th PMPC Star Awards for Television Best Primetime Drama Series On the Wings of Love Nominasi [18]
Best Drama Actor James Reid Nominasi
Best Drama Actress Nadine Lustre Nominasi
Best New Male TV Personality Bailey May Nominasi
Best New Female TV Personality Ylona Garcia Nominasi

Anggegana internasional[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ""ON THE WINGS OF LOVE" ARRIVES ON ABS-CBN PRIMETIME BIDA THIS MONDAY". abscbnpr.com. August 4, 2015. Dijupuk August 5, 2015. 
  2. "#OTWOLTheLastFlight reach almost 4M tweets". Manila Bulletin. February 27, 2016. Dijupuk February 27, 2016. 
  3. "IN PHOTOS: JaDine sweet moments at ‘OTWOL’ finale". Philippine Star. February 27, 2016. Dijupuk February 27, 2016. 
  4. ABSCBN Entertainment (May 16, 2015). ""On The Wings Of Love" music video by Kyla". ABSCBN Entertainment. YouTube. Dijupuk May 17, 2015. 
  5. PolyEast Records (October 6, 2015). "The R&B Queen's 15th year Anniversary Album #MyVeryBest is NOW AVAILABLE!". Facebook. Dijupuk January 19, 2016. 
  6. "My Very Best (15th Anniversary Album) by Kyla on iTunes". iTunes Store. Philippines: Apple Inc. October 1, 2015. Dijupuk January 19, 2016. 
  7. NATIONAL TV RATINGS (Urban + Rural): May 22-25, 2015. ABS-CBN Social Media Newsroom. Retrieved 2015-05-26.
  8. National TV ratings (17-22 August 2015): Pangako Sa’yo, On the Wings of Love, and Ningning hit all-time highs in TV ratings | The Voice Kids semi-finals tops Saturday programs. ABS-CBN Social Media Newsroom. Retrieved 2015-07-31.
  9. "James Reid and Nadine Lustre win Favorite TV Love Team and TV show at the StarCinema com ph Award". YouTube. November 10, 2015. Dijupuk February 21, 2016. 
  10. "Aldub hailed as Most Innovative TV Loveteam; Eat Bulaga, OTWOL chosen as Most Innovative shows on television". Philippine Entertainment Portal. November 12, 2015. Dijupuk February 21, 2016. 
  11. "John Lloyd, Bea, Vice, Coco, Vic, Ai-Ai lead winners at the Box Office Entertainment Awards". Philippine Entertainment Portal. February 21, 2016. Dijupuk February 21, 2016. 
  12. "TV Patrol: Kapamilya shows, pinarangalan ng Anak TV Awards". YouTube. February 23, 2016. Dijupuk February 27, 2016. 
  13. "Nadine Lustre wins big at MYX Music Awards 2016". Manila Bulletin. March 16, 2016. Dijupuk March 17, 2016. 
  14. "Maine Mendoza, Anne Curtis grace 12th USTv Awards". Philippine Entertainment Portal. April 22, 2016. Dijupuk April 23, 2016. 
  15. "ABS-CBN wins 24th KBP Golden Dove Awards 2016". iWeb.ph. April 30, 2016. Dijupuk May 5, 2016. 
  16. "#PEPListYear3: AlDub named TV Stars of the Year; KathNiel voted Movie Stars of the Year". Philippine Entertainment Portal. August 21, 2016. Dijupuk August 21, 2016. 
  17. "Alden, Daniel, Sarah G and others nominated for Pop Album of the Year at Star Awards for Music". Philippine Entertainment Portal. September 8, 2016. Dijupuk October 15, 2016. 
  18. "Heart, Jennylyn, Kim, Julia, Liza, Nadine, Dawn nominated for Best Drama Actress at Star Awards for TV". Philippine Entertainment Portal. October 7, 2016. Dijupuk October 15, 2016. 
  19. "On The Wings of Love", Pernikahan Palsu demi Dapatkan Status Kewarganegaraan (Plus Jadwal Tayang di MNCTV!)
  20. รักวุ่นวาย...หัวใจติดปีก (On the Wings of Love) at thaitv3.com

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Waca uga[besut | besut sumber]

  • Dhaptar telenovela saka ABS-CBN