Olga Lydia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Olga Lydia

Olga Lydia (lair ing Jakarta, 4 Dhésèmber 1976; umur 42 taun) ya iku salah sijiné modhél, presenter utawa pembawa acara, lan aktris Indonésia keturunan Tionghoa.[1] Olga Lydia lulus saka Fakultas Teknik Sipil Universitas Parahyangan, Bandung nalika taun 1994.[1] Olga Lydia dhuwure 171 cm lan boboté 47 kg.[1] Olga miwiti kariré dadi modhél catwalk, iklan, lan video klip.[1] Saliyané iku Olga Lydia uga tau tampil ing video klip Boomerang, Stanley Sagala, Kafein, lan uga Déwa.[1] Olga Lydia dadi presenter ing acara Sisi Lain, Jelita (Trans TV), Otomotif (TV7), A1GP (Global TV) (saiki disitarake ing tvOne), Dunia Samsung, lan Republik Mimpi (Metro TV).[1]

Ing seni peran, jenéngé misuwur saka sinétron Lo Fen Koei (RCTI) lan filem horror 12 AM.[2] Saliyané karir ing donyaning hiburan, Olga Lydia uga duwé bisnis studio rekaman amatir lan les vokal 'Rumah Bintang', panggonan bilyar 'La Forca' lan restoran 'Poke Sushi'.[2] Saliyané iku, Olga Lydia uga dadi salah sijiné pengurus Percasi.[2] Ing wiwitan taun 2006, nalika lagi moncér-moncéré isu pro lan kontra ngenani RUU APP, Olga tampil dadi salah sijiné artis kang aktif nentang RUU iki.[2] Awit RUU iki duwé potensi kanggo mendiskreditkan kaum hawa.[2] Dhèwèké foto kanthi fose kang seksi ing majalah wong lanang kanggo nentang RUU iku.[2]

Karier tivi[besut | besut sumber]

Karir Olga ing TV ya iku:[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Lo Fen Koei
  • Semalam Bersamamu (FTV)
  • Cinta Terhalang Tembok (FTV)
  • Rahasia Perkawinan
  • Asyiknya Pacaran

Pembawa acara[besut | besut sumber]

  • Sisi Lain (Trans TV)
  • Jelita (Trans TV)
  • Otomotif (TV7)
  • A1 Grand Prix The World Cup Of Motorsport (Global TV, tvOne)
  • Dunia Samsung (Metro TV)
  • News dot Com (Metro TV)
  • Selamat Pagi (Trans 7)
  • Open House Republik Mimpi (Metro TV)
  • Cooking Adventure (Metro TV)
  • Bang Yos Bicara (Metro TV)
  • OtomotiveTV (Trans TV)
  • Beyond Marketing Today (JakTV)

Video klip[besut | besut sumber]

  • Boomerang
  • Stanley Sagala
  • Caffeine
  • Déwa

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Profil Olga Lydia(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. a b c d e f Berita mengenai Olga Lydia di Kompas(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)