Bilyar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bilyar

Biliar yaiku salah siji cabang olahraga kang klebu ana ing kategori cabang olahraga konsèntrasi.[1] Bilyard mbutuhaké konsèntrasi lan ketahanan mental kang kuwat lan uga mbutuhaké katahanan fisik kang prima supaya bisa duwé prestasi sing luwih dhuwur lan luwih stabil.[1] Cabang olahraga iki dimainaké ana ing sakndhuwuré méja lan nganggo piranti bantu mligi lan uga peraturan dhéwé.[1] Permainan iki dipérang dadi pirang jinis yaiku jinis Carom, English Billiard lan Pool.[1] Bilyar bisa dimainake individu utawane.[1] Thuladane yaiku jenis Carom kang dimainake ana ing meja kang ora ana bolongane.[1] Modhèl iki béda karo English Billiard lan Pool kang dimainaké ana ing méja kang bolongané ana 6 iji.[1] Padha-padha duwe bolongan 6 nanging ukuran utawa ambane meja jenis English Billiar lan Pool ora padha yaiku luwih amaba meja kanggo bilyar jenis English Billiard.[1] Nganti tekan taun 2008, kang jenis bilyar kang tuwuh ngrembaka ing Indonésia yaiku jenis Pool.[2] Jenis pool kuwi dibagi dadi telung jenis yaiku nomer bola 15, bola 8 dan bola 9.[2] Jaman dhisik olahraga bilyar idhèntik karo olahraga kang dimainaké déning wong lanang.[2] Nanging jaman saiki olahraga bilyar wis umum dimainaké déning wong wadon.[2] Citra olahraga bilyar bisa munggah citrané nalika Bapak Putera Astaman, mantan Ketua Umum PB. POBSI, kang bisa mainaké Citra Olahraga Biliar, ana ing Indonésia yaiku bilyar ora mung kanggo Olahraga Rékréasi waé nanging saiki dadi Olahraga Prestasi.[2]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Bennet, Joseph (1984). Cavendish. ed. Billiards (6th ed.). London: T. de la Rue. pp. ii. OCLC 12788362. http://books.google.com/?id=aMkLAAAAYAAJ&pg=PR2#v=onepage&q=. Retrieved August 25, 2009.
  2. ^ a b c d e Stein and Rubino, Paul, Victor (1996). The Billiard Encyclopedia: An Illustrated History of the Sport (2nd ed.). Blue Book Publications, June 1996. ISBN 1-886768-06-4., specific page reference needed
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bilyar&oldid=830585"