Nurul Arifin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nurul Arifin
Nurul arifin 042.jpg
LairNurul Qomaril Arifin
Pakaryanaktris
Anggota DPR-RI 2009-2014
Taun aktif1984-saiki
BojoMayong Suryolaksono (pegat)
Suryo Laksono
AnakMaura Magnalia Madyaratri
Melkior Mirari Manusaktri

Nurul Qomaril Arifin (lair ing Bandung, Jawa Barat, 18 Juli 1966; umur 53 taun) kondhang kanthi jeneng Nurul Arifin.[1] Nurul Arifin ya iku aktris senior Indonésia.[1] Nurul Arifin tau nikah karo Mayong Suryolaksono.[1] Nurul Arifin saiki dadi anggota DPR saka Fraksi Golkar periode 2004-2009 lan 2009-2014 kanggo Laladan Pemilihan Jawa Barat VII.[1] Nurul Arifin kalebu artis senior kang tau mlebu pratélan bintang bom seks nalika taun 1980-an.[1] Saliyané iku, Nurul arifin uga aktif ing organisasi-organisasi kang nyuwarakaké kapentingan-kapentingan wong wadon.[1]

Film-filem kang tau dibintangi Nurul jaman biyén ya iku filem Naga Bonar, Pacar Ketinggalan Kereta, Madu dan Racun, Lupus, Mana Bisa Tahan, Hidup Semakin Panas, lan liya-liyané.[1] Nurul Arifin saiki akèh makarya ing donyaning pulitik, nanging kadhang-kadhang uga tau dadi bintang ing acara-acara tivi.[1] Nalika pemilu taun 2009, Nurul arifin dadi salah sijiné caleg saka parté Golkar.[1] Nurul Arifin nduwé gelar NURUL ARIFIN, S.IP, M.SI.[2] Nurul Arifin saiki dadi bijoné RMCF Suryo Laksono.[2] Suryo Laksono iku wartawan.[2] Nurul Arifin tau makarya dadi Dhosen Ilmu Pulitik Universitas Nasional.[2]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  • SD Santo Yusuf Bandung
  • SMP Santo Yusuf
  • SMA 16, Bandung
  • Sarjana Ilmu Pulitik Universitas Indonésia
  • Magister Ilmu Pulitik Universitas Indonésia

Pengalaman kalungguhan ing organisasi[besut | besut sumber]

  • Ketua Babagan Kesenian MKGR
  • Pengurus Pusat IKAL Lemhanas
  • Pengurus Pusat AIPI
  • Wasekjen Pengkajian dan Pemikiran

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Nurul Arifin.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Nurul Arifin.[1]

  • Reaksi
  • Ada Ada Saja
  • Abad 21
  • Kupu Kupu Ungu
  • Tidak Semua Laki-Laki
  • Sajadah Panjang
  • Jangan Ada Dusta

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  2. a b c d cetro.or.id(dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)