Nasri Cheppy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nasri Cheppy
Pakaryansutradara
Taun aktif1984 - 2010

Nasri Cheppy (lair ing Bogor, 16 Oktober 1950 – pati ing Surabaya, Jawa Timur, 18 Dhésèmber 2010 ing umur 60 taun) ya iku sutradara Indonésia. Panjenengané duwé getih Minangkabau saka waongtuané ya iku asalé saka Sumatra Kulon kang merantau ing Acèh minangka mangsa enom.

Minangka sutradara, piyambake wis akèh nyutradarai filem-filem drama kanthi tema para remaja. Filme kang paling misuwur ya iku Catatan Si Boyai artis-srtis kang misuwur kaya ta Meriam Bellina, Paramitha Rusady, Nurul Arifin, lan Didi Petet. Saliyané filem Catatan Si Boy, piyambake uga nyutradarai Eiffel Im In Love kang akèh éntuk bebungah ing taun 2003.

Filmografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]