Ngroto, Gubug, Grobogan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ngroto
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènGrobogan
KacamatanGubug
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Jembar-
Gunggunging warga-
Pepadhet-

Ngroto iku désa ing Kacamatan Gubug, Kabupatèn Grobogan, Provinsi Jawa Tengah.

Désa iki wewatesan:
ing sisih lor karo: papanrejo
ing sisih kidul karo: trisari
ing sisih kulon karo: trisari
ing sisih wétan karo: jeketro

Uga delengen[besut | besut sumber]

lan ana ing ngroto iku ana pondok pesantrene.... ya iku pondok pesantren assalafi miftahul huda seng di ampu kalih romo KH Munir Abdillah ingkang raket kaliyan jamaah Al khidmah. ana ing ngroto yo wonten pondok pondok lintune kados pondok pesantren utsmaniyah, darussu'ada' lintu lintunipun. kanggé pendidikan sekolah nopo madrasahipun wonten ing ngroto sampun mendekati sempurno. kanggé tknipun wonten 3 SDnipun wonten 3 Mts wonten 2,MA wonten 2 lan SMK wonten 1. wonten ing ngroto ugi dados désa ingkang gadhah agami ingkang kentel, keranten wonten 2 makam wali akbar inggih punika, simbah Abdurrahman Ganjur (panglima perang kraton demak pada masa kepemimpinan sultan Fatah) lan simbah Sirojuddin. saklintune wali 2 punika inggih wonten wali lintunipun kados simbah nur hatam, simbah abdul ghofar lan abdul ghofur, simbah Gareng (Khoirullah/ Khoiron)(kakek kandung dari pendiri organisasi Nahdlotul Ulama' yakni mbah Hasyim Asy'ari) lan simbah Hamidin

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Gubug, Grobogan, Jawa Tengah

Désa-désa: Baturagung | Gelapan | Ginggangtani | Gubug | Jatipecaron | Jeketro | Kemiri | Kunjeng | Kuwaron | Mlilir | Ngroto | Papanrejo | Penadaran | Pranten | Ringinharjo | Ringinkidul | Rowosari | Saban | Tambakan | Tlogomulyo | Trisari