Ngasinaké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Uyah pawon ditrapake kanggo pitik sing nuduhake kelembapan sing diekstrak sawise sakjam.
Herring brined
Timun ing brine (acar dill)

Ing pangan, brine wis nambani pangan karo brine utawa uyah coarse [1] kang ngreksa lan mangsa pangan nalika nambahi tenderness lan roso karo tambahan kaya ta Jamu, rempah-rempah, gula, caramel lan / utawa cuka . Daging lan iwak biasane dikonsumsi kurang saka rong puluh patang jam nalika sayuran, keju lan woh diolah ing proses sing luwih dawa sing diarani pickling . Brining padha karo marinasi, kajaba marinade biasane kalebu asam sing akeh, kaya ta cuka utawa jus jeruk. Brining uga padha karo ngobati, sing biasane umume ngeringake panganan, lan ditindakake sajrone wektu sing luwih suwe.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Benwick, Bonnie S. (November 14, 2007). "Wet Brining vs. Dry: Give That Bird a Bath". The Washington Post. Dibukak ing 2018-04-07.