Moussa Dembélé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Moussa Dembélé
Moussa-Dembele.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Moussa Sidi Yaya Dembélé[1]
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in) [2]
Posisi main Gelandang serang
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 19
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2005 Germinal Beerschot 20 (1)
2005–2006 Willem II 33 (9)
2006–2010 AZ 118 (24)
2010–2012 Fulham 62 (5)
2012– Tottenham Hotspur 0 (0)
Tim nasional
2006– Belgia 38 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:52, 17 December 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14:28, 3 March 2012 (UTC)

Moussa Sidi Yaya Dembélé (lair 16 Juli 1987; umur 31 taun) ya iku salah sijining juru main bal-balan sing kewarganegaraané Belgia sing main kanggo klub Tottenham Hotspur ing posisi gelandang.

Dembélé miwiti karier profesionalé ing klub Germinal Beerschot, sawisé nalika junior main ing klub sing padha. Salanjuté main kanggo Willem II lan AZ, sadurungé pindah ing Fulham pada taun 2010.[3] Ing wulan Agustus 2012, panjenengané gabung ing Tottenham Hotspur F.C..[4]

Panjenengané nduwèni bapak keturunan Mali lan ibu asli Belgia.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "List of Players under Written Contract Registered Between 01/08/2010 and 31/08/2010" (PDF). The Football Association. Dijupuk 2010-10-14. 
  2. "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 21 March 2011. 
  3. "Dembele Joins Fulham". Fulham FC. Dijupuk 18 August 2010. 
  4. "DEMBELE DEAL AGREED". Tottenham Hotspur F.C. 2012-08-29. Dijupuk 2012-08-29. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]