Ahmadiyyah: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (Bot: Migrating 50 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q171764 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
[[Gambar: Liwa-e-Ahmadiyya 1-2.svg |thumb|250px| ''Liwa-e-Ahmadiyyat'' (Bendera Ahmadiyah)]]
'''Ahmadiyyah''' ([[Urdu]]: احمدیہ Ahmadiyyah) utawa sering uga kasebut uga '''Ahmadiyah''', iku Jamaah [[Muslim]] sing diadegaké déning [[Mirza Ghulam Ahmad]] (1835-1908) ing taun 1889 ing sawijining désa cilik sing jenengé [[Qadian]], [[Punjab]], [[India]]. Mirza Ghulam Ahmad ngaku minangka [[Mujaddid]], [[Mesias|al Masih]] lan [[Imam Mahdi|al Mahdi]]. <ref>http://www.alislam.org/introduction/index.html</ref>
 
Jemaat Ahmadiyah Indonésia iku bagéan saka Jamaah Muslim Ahmadiyah Internasional. Ing Indonésia, organisasi iki wis nduwèni badan hukum saka [[Mentri Hukum lan Hak Asasi Manusia Republik Indonésia|Mentri Kehakiman Republik Indonésia]] wiwit 1953 (SK Menteri Kehakiman RI No. JA 5/23/13 Tgl. 13-3-1953) <ref>http://www.thepersecution.org/world/indonesia/05/jai_pr2108.html</ref>.
 
Pamaréntah Indonésia, yaikuya iku [[Dhaptar Mentri Agama Republik Indonésia|Mentri Agama]], [[Dhaptar Mentri Dalam Negri Republik Indonésia|Mentri Dalam Negri]] lan [[Jaksa Agung]] ing tanggal [[9 Juni]] [[2008]] wis ngetokaké ''Surat Keputusan Bersama'', sing mrintahaké marang panganut Ahmadiyah supaya ngendhegaké kagiatan sing lelawanan karo Islam.<ref>{{cite web|title = SKB Ahmadiyah diterbitkan|publisher = [http://www.bbc.co.uk/indonesian/ BBCIndonesia.com]|date = [[2008-06-09]]|url = http://www.bbc.co.uk/indonesian/news/story/2008/06/080609_ahmadiyah.shtml|accessdate = 2008-08-26}}</ref>
 
== Para Pemimpin Ahmadiyah sepeninggal Hazrat Mirza Ghulam Ahmad ==
=== Amir Gerakan Ahmadiyah (AAIIL) ===
 
Gerakan Ahmadiyah (Ahmadiyah Movement) utawa Ahmadiyah Lahore ora ngenal khalifah minangka pemimpin, ananging Amir sing diangkat minangka pemimpin.
 
Déné para Amir kasebut yaikuya iku:
# [http://aaiil.org/text/ameers/1nuruddin/nuruddin.shtml Hazrat Maulana Hakim Nurudin]
# [http://aaiil.org/text/ameers/2muhammadali/muhammadali.shtml Maulana Muhammad Ali MA. LLB.]
 
== Media elektronik ==
Salah siji media èlèktronik duwèké Ahmadiyah sing paling gedhé awujud stasiun télévisi sing dijenengi MTA, yaikuya iku Moslem Television Ahmadiyya. Proyek iki dirintis déning Khalifah Ahmadiyah ka-papat, Mirza Tahir Ahmad <ref>"MTA"[http://www.mta.tv "MTA"]</ref>.
 
== Rujukan ==
18.000

besutan

Menu navigasi