Ahmadiyyah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Liwa-e-Ahmadiyyat (Bendera Ahmadiyah)

Ahmadiyyah (Urdu: احمدیہ Ahmadiyyah) utawa sering uga kasebut uga Ahmadiyah, iku Jamaah Muslim sing diadegaké déning Mirza Ghulam Ahmad (1835-1908) ing taun 1889 ing sawijining désa cilik sing jenengé Qadian, Punjab, India. Mirza Ghulam Ahmad ngaku minangka Mujaddid, al Masih lan al Mahdi. [1]

Jemaat Ahmadiyah Indonésia iku bagéan saka Jamaah Muslim Ahmadiyah Internasional. Ing Indonésia, organisasi iki wis nduwèni badan hukum saka Mentri Kehakiman Republik Indonésia wiwit 1953 (SK Menteri Kehakiman RI No. JA 5/23/13 Tgl. 13-3-1953) [2].

Pamaréntah Indonésia, yaiku Mentri Agama, Mentri Dalam Negri lan Jaksa Agung ing tanggal 9 Juni 2008 wis ngetokaké Surat Keputusan Bersama, sing mrintahaké marang panganut Ahmadiyah supaya ngendhegaké kagiatan sing lelawanan karo Islam.[3]

Para Pemimpin Ahmadiyah sepeninggal Hazrat Mirza Ghulam Ahmad[sunting | sunting sumber]

Khalifah Ahmadiyah Qadiyan[sunting | sunting sumber]

  1. Hakim Maulana Nur-ud-Din (Hadhrat Hakim Maulana Nur-ud-Din), Khalifatul Masih I, 27 Mei 1908 - 13 Maret 1914
  2. Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad (Hadhrat Alhaj Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad), Khalifatul Masih II, 14 Maret 1914 - 7 November 1965
  3. Mirza Nasir Ahmad (Hadhrat Hafiz Mirza Nasir Ahmad), Khalifatul Masih III, 8 November 1965 - 9 Juni 1982
  4. Mirza Tahir Ahmad (Hadhrat Mirza Tahir Ahmad), Khalifatul Masih IV, 10 Juni 1982 - 19 April 2003
  5. Mirza Masroor Ahmad (Hadhrat Mirza Masroor Ahmad), Khalifatul Masih V, 22 April 2003 - sekarang

Amir Gerakan Ahmadiyah (AAIIL)[sunting | sunting sumber]

Gerakan Ahmadiyah (Ahmadiyah Movement) utawa Ahmadiyah Lahore ora ngenal khalifah minangka pemimpin, ananging Amir sing diangkat minangka pemimpin.

Déné para Amir kasebut yaiku:

  1. Hazrat Maulana Hakim Nurudin
  2. Maulana Muhammad Ali MA. LLB.
  3. Maulana Sadrudin
  4. Dr. Saed Ahmad Khan
  5. Prof. Dr. Asghar Hamid Ph.D
  6. Prof. Dr.Abdul Karim Saeed

Media elektronik[sunting | sunting sumber]

Salah siji media èlèktronik duwèké Ahmadiyah sing paling gedhé awujud stasiun télévisi sing dijenengi MTA, yaiku Moslem Television Ahmadiyya. Proyek iki dirintis déning Khalifah Ahmadiyah ka-papat, Mirza Tahir Ahmad [4].

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ahmadiyyah&oldid=829446"