Kecombrang: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (Bot: Migrating 12 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q3442435 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
}}
 
'''Kecombrang''' (''Etlingera elatior'') yaikuya iku sawijining tanduran rempah lan minangka [[taduran]] taunan kanthi bentuk [[terna]] kang [[kembang]], [[woh]], lan [[wiji]]ne bisa dimanfaatake dadi bahan sayuran. jeneng liyane yaikuya iku ''kincung'' ([[Medan]]), ''kincuang'' lan ''sambuang'' ([[Minangkabau]]) sarta ''siantan'' ([[Malaya]]). Wong [[Thai]] nyebute kanthi jeneng ''kaalaa''.<ref name="internet1">[http://www.suaramerdeka.com/v1/index.php/read/cetak/2011/09/02/157696/Kecombrang-Bunga-Wangi-Aneka-Guna]</ref>
 
== Manfaat ==
kembang kecombrang wis misuwur dadi salah sawijining bahan masakan. ananging sakliyane dadi bahan masakan kecombrang uga duwe manfaat liyane ing antarane kembang kecombrang duwe khasiat kanggo ngilangake ambu kang ora sedep ing awak,nambah produksi asi lqn ngresikake getih. manfaat iki amarga jroning kembang kecombrang ngandhut zat zat yaikuya iku saponin, flavonida lan polifenol saengga krcombrang bisa didadeake deodoran alami. sakliyane iku kecombrang uga ngandhut vitamin, mineral, lan antioksidan. bageyan godhonge kandhutan antioksidane luwih akeh tinimbang bageyan kembang lan oyote.
 
 
== Morfologi ==
pange duwe bentuk gilik kang gedhe ing bonggole urip jejeg lan cacahe akeh. pange urip temempel ing rimpange kabg ana jroning lemah. rimpang tanduran kecombrang gedhe lan wernane krem semu jambon.
tanduran kecombrang duwe kembang kanthj bentuk jroning karangan kang benuke arupa gasing kabthi gagang kang dawa. nalika mekar duwe werna ababg semu jambon kang apik.
 
 
== Cathetan sikil ==
18.000

besutan

Menu navigasi